Pühapaik, mis tõmbab nagu magnet

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Liisa ja Ahto Kaasik elavad Kuutsemäe külje all. Suusakeskuse lumemasina müra on üks väheseid tööstushelisid, mis õuele kostab.
Liisa ja Ahto Kaasik elavad Kuutsemäe külje all. Suusakeskuse lumemasina müra on üks väheseid tööstushelisid, mis õuele kostab. Foto: Arvo Meeks

Kümmekond aastat kestnud otsingute järel leidsid Kaasikud endale lõpuks kodu – vana ja väärika talukoha, kus on võimas loodus ja õues puudering. Jalutuskäigu kaugusel püha Emaläte ning lähikonnas hiied ja Pühajärv. See kõik mõjub toetavalt, kiidab pereisa Ahto Kaasik.

Enne veel, kui ema-isa tulevad taluõuele külalisi vastu võtma, lippavad majast välja mängima lapsed. Kõigepealt Hõbe Mari (5), siis Tuul (8) ja Laas (10). Vendadel on keskpäeva paiku veebikoolitunnid läbi ning aeg koos õega värskes õhus olla. Sealsamas puuderingi sees ja ümber.

Ahto Kaasik on pühapaikade tundja, hoidja ja tutvustaja ning rahvakultuuri uurija ja hiieretkede korraldaja. Perenaine Liisa Kaasik on Eesti pärimuse eestseisja ning tatraleiva ja teiste toortatratoitude tegija ning tutvustaja. Perenaiselikul moel katab ta laua, pakub teed ja kohupiima-tatrarulli, mis maitseb ülihea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles