Opositsioon umbusaldab taas Valga vallajuhte (1)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Valga vallavolikogu 26. märtsi istung peeti virtuaalselt Zoomi keskkonna vahendusel.
Valga vallavolikogu 26. märtsi istung peeti virtuaalselt Zoomi keskkonna vahendusel. Foto: Kuvatõmmis

Reedesel vallavolikogu istungil esitas Valga opositsioon umbusaldusavalduse nii vallajuhtidele kui ka volikogu esimehele. Võimaluse umbusaldamise õnnestumiseks annab endise võimuerakonna liikme Viktor Mägi toetus.

Viimati esitasid opositsioonis olevate Reformierakonna, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ja Isamaa liikmed umbusaldusavalduse peamiselt keskerakondlastest koosnevale vallavalitsusele jaanuari lõpus. Usalduse kaotuse põhjustena tõid volinikud esile vallavanem Ester Karuse ja tema juhitud valitsuse väidetavalt järjepideva valla maine kahjustamise ning läbipaistmatu ja korruptiivsete tunnustega personalipoliitika.

See hääletus aga veebruaris ebaõnnestus, kuna 27-liikmelises volikogus sai seltskond kokku 13 häält. Nad lootsid lisahäält koalitsioonis rahulolematust üles näidanud EKRE saadikult Tõnu Reinupilt, ent Reinup hääletas siiski koos koalitsiooniga. Üks Reinupi nõudmistest oma toetushääle andmiseks Keskerakonnale oli, et keskerakondlane Viktor Mägi lahkub Valga veekeskuse projektijuhi kohalt, kuhu ta konkursita valiti. Mägi lahkubki kohalt märtsi lõpus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles