Politseiveteran meenutab 90ndaid: tudengil oli tuba varastatud automakke täis

Tiit Loim
, reporter
Copy
Ligi 30 aastat politseinikuna töötanud Aleksander Zemskov läks teenistusest veebruaris pensionile. Nüüd töötab ta Kaitseliidus. «Arvasin lihtsalt, et tuleb mingi muudatus teha. Vajasin keskkonnamuutust.»
Ligi 30 aastat politseinikuna töötanud Aleksander Zemskov läks teenistusest veebruaris pensionile. Nüüd töötab ta Kaitseliidus. «Arvasin lihtsalt, et tuleb mingi muudatus teha. Vajasin keskkonnamuutust.» Foto: Arvo Meeks

Olgu see kelgujälgede järgi elektriliine näpanud mehe või kännukuju põhjal metsavarga tabamine – piirkonnapolitseinik Aleksander Zemskovi karjääri jooksul kurioossetest sündmustest puudust ei tulnud. Kuigi hiljuti otsustas mees politseist pensionile jääda, on korrakaitsja rollist välja saamine senini kohati keeruline.

Viljandimaalt pärit Zemskov alustas politseis tööd juba 1992. aastal, kui pärast toonase Kõo vallavolikogu esimehe kutset Paikuse politseikooli läbis ja Võhma piirkonnas politseinikuna alustas. Kaks aastat tegutses ta seal, ent siis meelitas mehe Valgamaale tänapäeval ootamatuna kõlav põhjus: sissetulek oli oluliselt parem. «Siin vald maksis teise palga peale. Viljandimaal läks üle poole palgast keskkütte peale. Palga ja kommunaalide suhe oli 90ndate alguses jõhker.»

1994. aastast ongi Zemskov olnud valgamaalane, algselt asus ta tööle Hummuli valla konstaablina. Piirkondlikku tööd on mees teinud kogu karjääri jooksul. Vahepeal oli ta Tõrva konstaablijaoskonna juht ning 2014. aastast piirkonnapolitseinik nüüdse Tõrva valla aladel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles