Võru kool pälvis tunnustuse

LEPM
Copy
Võru Kreutzwaldi kool.
Võru Kreutzwaldi kool. Foto: Arvo Meeks

Igal aastal tunnustatakse rahvusvaheliselt aktiivseid koole ja lasteaedasid eTwinningu kooli märgiga. Tänavu tunnustati Eestist üheksat õppeasutust, teiste seas pälvis tunnustuse ka Võru Kreutzwaldi kool.

Tunnustuse pälvisid Kuressaare Vanalinna kool, Lasnamäe põhikool, Luunja keskkool, Narva lasteaed Põngerjas, Pärnu Mai kool, Pärnu ühisgümnaasium, Tallinna Sõbrakese lasteaed, Viljandi Jakobsoni kool, Võru Kreutzwaldi kool.

Tunnustusega tõstetakse esile neid koole ja lasteaedasid, mis teevad rahvusvahelises eTwinningu kogukonnas head tööd, kaasates projektitöösse mitmeid õpetajaid ning pakkudes õpilastele võimalust osaleda koolidevahelistes projektides.

“eTwinningu kooli tiitel seab õppeasutuse eeskujuks teistele. See näitab, et kool või lasteaed on rahvusvahelise õppeasutuste vahelise koostöö tugipunkt oma kohalikus kogukonnas,” ütles eTwinningu programmijuht Laura Vetik. “Selle märgiga tunnustatakse nii üksikõpetaja kui ka kogu kooli osalemist ja pühendumust eTwinningu programmis.”

Euroopas said aastaks 2021/2022 eTwinningu kooli märgi kokku 2935 õppeasutust. Euroopa koolide virtuaalne kogukond eTwinning toetab veebipõhist rahvusvahelist koostööd. Liitumine eTwinninguga annab õpetajatele võimaluse proovida projektitööd ning osaleda oma õpilastega ühistes õpiprojektides, jagada häid õpetamispraktikaid kolleegidega Euroopast ning osaleda veebikoolitustel. eTwinning edendab koolide koostööd info- ja kommunikatsioonitehnoloogia kaudu, pakkudes tuge, tööriistu ning teenuseid. 

Eestis koordineerib eTwinningu tegevusi haridus- ja noorteamet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles