Nädalavahetusel läheb suuremaks vaktsineerimiseks

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Koroona vastu vaktsineerimine. Foto on illustratiivne.
Koroona vastu vaktsineerimine. Foto on illustratiivne. Foto: Sander Ilvest

Sel reedel, laupäeval ja pühapäeval vaktsineeritakse 1956. aastal ja varem sündinud inimesi ning 1961. aastal ja varem sündinud COVID-19 riskirühma kuuluvaid inimesi. Vaktsineerimisi teevad üle Eesti 27 perearstikeskust, 15 haiglat ning kuus eratervishoiuteenuse osutajat.

Kolmapäeval saabub Eestisse üks senini suuremaid vaktsiinikoguseid – 45 600 doosi AstraZeneca COVID-19 vaktsiini Vaxzevria, teatas haigekassa. Osa sellest tarnest suunatakse teise vaktsiinidoosi katteks neile inimestele, kes said esimese vaktsiinisüsti veebruari keskpaigas. 9000 vaktsiinidoosi suunatakse perearstidele oma nimistu riskirühma inimeste vaktsineerimiseks uuel, 5. aprilliga algaval nädalal.

Haigekassa juhatuse liige Maivi Parv ütles, et need perearstikeskused, mis ei ole digiregistratuuriga liitunud, kutsuvad jätkuvalt oma nimistu patsiente vaktsineerima telefoni teel. Digiregistratuuriga liitunud tervishoiuasutused, sealhulgas haiglad ning eratervishoiuteenuse osutajad avavad vabad vaktsineerimisajad üles digiregistratuuri. Raviasutused avavad lisaks ka telefoninumbrid, mille kaudu saab samuti vaktsineerimisaegu broneerida.

«Sel nädalavahetusel vaktsineerivad nii perearstid kui haiglad ja eratervishoiuteenuse osutajad ning võib öelda, et esimest korda pakume tervishoiutöötajate abil nädalavahetuseks nii paljudes asukohtades vaktsineerimisvõimalust, kokku ootame üle 24 000 vaktsineerimise,» lisas Parv.

Haiglatest vaktsineerivad nädalavahetusel Läänemaa haigla, Hiiumaa haigla, Ida-Viru keskhaigla, Jõgeva haigla, Järvamaa haigla, Rakvere haigla, Põlva haigla, Pärnu haigla, Raplamaa haigla, Kuressaare haigla, Põhja-Eesti regionaalhaigla, Tallinna lastehaigla, Tartu ülikooli kliinikum, Valga haigla ja Viljandi haigla.

Eratervishoiuasutustest vaktsineerib Medicum Tallinnas, Loksal ja Maardus, tervisekeskus Corrigo ja S Silmarõõm OÜ Ida-Virumaal, Confido Lääne-Virumaal ja Tallinnas, Qvalitas Tallinnas ja Tartus ning Medita Baltics Tartus.

Perearstikeskused võtavad oma riskirühma kuuluvate patsientidega jätkuvalt ise ühendust, teatas haigekassa.

Vaktsineerimisaja broneerimise võimalus on digiregistratuuris avatud kõigile 1956. aastal ja varem sündinud inimestele ning 1961. aastal ja varem sündinud riskirühma kuuluvatele inimestele. Inimene saab ise kontrollida enda riskirühma kuulumist patsiendiportaalis digilugu.ee, sellekohane teavitus on lisatud patsiendiportaali avalehel vasakusse serva. COVID-19 riskirühma kuulub Eestis ligi 370 000 inimest, kes on arvatud COVID-19 raske haigestumise suhtes kõrgemas riskis olevaks viimase viie aasta jooksul põhidiagnoosina märgitud diagnooside ja väljastatud ravimiretseptide alusel.

Ametlik info COVID-19 vaktsineerimise kohta Eestis on leitav: www.vaktsineeri.ee, korduma kippuvad küsimused: https://kkk.kriis.ee/et.

Koroonakriisi kohta saab küsimusi esitada riigiinfo telefonile 1247. Tervisega seotud küsimuste korral aitab perearstide nõuandeliin 1220.

Vaktsineerimisele saab aega broneerida ka järgnevatel telefoninumbritel:

Põlva haigla registratuuri telefonid: 799 9198 ja 799 9199

Valga haigla telefonid: 5378 5100 ja 766 5100

Tartu ülikooli kliinikumi telefon: 731 9100

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles