Sinilillekampaania tunnustab kaitseväe ja Kaitseliidu veterane

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Sinilillekampaaniaga «Anname au!» kutsutakse kaitseväe ja Kaitseliidu veteranide tunnustamiseks kandma sinilillemärki.
Sinilillekampaaniaga «Anname au!» kutsutakse kaitseväe ja Kaitseliidu veteranide tunnustamiseks kandma sinilillemärki. Foto: Maarius Suviste

1. aprillil algab kaheksas sinilillekampaania «Anname au!», millega kutsutakse kaitseväe ja Kaitseliidu veteranide tunnustamiseks kandma sinilillemärki.

Sinilillekampaania väärtustab tervisesporti ning ka sel aastal kutsub kampaania üles osalema Veteraniväljakutse jooksul. Kuna piirangute tõttu on rahvakogunemised keelatud, toimuvad Sinilillejooksud virtuaalselt ning traditsioonilist kontserti Veteranirock näeb ETV2 vahendusel.

«Olenemata praegusest keerulisest ajast riigis, on veteranid alati tunnustamist väärt,» ütles MTÜ Eesti vigastatud võitlejate ühingu juhatuse esimees Enn Adoson. «Sarnaselt eelmisele aastale on enamus kampaaniast virtuaalne, kuid loodame väga, et järgmisel aastal saame teha jälle rahvaüritusi. Seniks aga kutsume inimesi üles kandma sinilille ja osalema veteraniväljakutses!»

Seekordne sinilillekampaania kutsub veteranidele au andma olles üksinda aktiivne. Saab osaleda veteraniväljakutses, kus tuleb joosta üldfüüsilise testi distants ehk 3,2 kilomeetrit ning jäädvustada see fotona või videopildis, laadida üles saadud tulemus ja jagada seda sotsiaalmeedias kasutades teematrelle #veteraniväljakutse ning seejärel võiks nimetada järgmised kolm sõpra, kes võiksid samuti väljakutsest osa võtta.

Kõik, kes soovivad oma tulemusega osaleda ka võistlusel, saavad end virtuaaljooksule registreerida lehel www.annameau.ee.

Lisaks sinilille virtuaaljooksule kutsub sel aastal toetajapartner Half An Hour Power üles osalema terve kuu kestval sinilillerännakul, mille 10-eurosest osalustasust kaks eurot läheb kampaania toetuseks. Osalejad liiguvad vastavalt läbitud treeningkilomeetritele interaktiivsel Eesti kaardil, külastades kaitseväe üksusi.

Sel aastal kogutakse annetusi, et toetada veterane, nende lähedasi ning tervishoiu- ja spordivaldkonda laiemalt. Sinilille sümboolika müügist saadava tuluga aidatakse Narva haiglal soetada vajalikke seadmeid, MTÜ Peaasjal jätkata tegevust vaimse tervise edendamisel, Viljandi linnal rajada välijõusaali ning Eesti invaspordi liidul edendada erivajadustega inimeste sporti.

Kampaania kestab 1. aprillist kuni 30. aprillini. Antud perioodil saab sinilillesümboolikat soetada ja seeläbi annetust teha mitmetes müügipunktides, sealhulgas kontaktivabalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles