Aprillis algab Kirmsi-Räpina teelõigu ümberehitus

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Teeremont. Foto on illustratiivne.
Teeremont. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks

Transpordiamet ja AS TREV-2 Grupp on sõlminud lepingu Võru-Räpina maantee kilomeetritel 35,1–43,4 asuva Kirmsi-Räpina teelõigu ümberehitamiseks.

Töid tehakse 8,3-kilomeetrilisel maanteelõigul ning lisaks rajatakse künnis Räpinas asuva Võru maantee ja Aia tänava ristmikule. Ehitustöödega alustatakse aprillis ning lõpetatakse tänavu novembris, teatas AS TREV-2 Grupp projektijuht Andro Aavik Räpina valla kodulehel.

Projektijuhi sõnul teostatakse esmalt kogu lõigul raadamistööd. Seejärel jagunevad tööd kahte etappi – esimeses etapis tehakse töid Räpina-Rahumäe lõigul, teises etapis Kirmsi-Rahumäe lõigul. Tööde käigus freesitakse olemasolev katend, teostatakse vajalikud kaeve- ja täitetööd ning rajatakse osaliselt dreenkiht.

Terve lõigu ulatuses ehitatakse tehnoloogiline killustikukiht, stabiliseeritakse katend ja teostatakse asfalteerimistööd. Vete paremaks ärajuhtimiseks vahetatakse välja ja paigaldatakse nii sademeveetorustikke kui ka truupe. Lisaks rajatakse ja uuendatakse osaliselt kergliiklusteid. Kirmsi-Räpina teelõigu rekonstrueerimisega tõstetakse nii liiklusohutust kui ka sõidumugavust Räpinast Võru poole väljuval suunal, rääkis Andro Aavik.

Aprillist septembrini võib nimetatud teelõigul olla pidevalt liikluskorralduse muudatusi, kuna ehitustöödeks suletakse sõidutee üks pool ja ehitatakse välja tee konstruktsioon; seejärel tehakse sama teise teepoolega. «Sügavate truupide paigaldamiseks suletakse tee lühiajaliselt, mille kohta jagame operatiivselt ka täpsemat infot, kui töödega sellesse staadiumisse jõuame,» teatas projektijuht Räpina valla kodulehel.

Tööde kogumaksumus on 3 462 340 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles