Valga saab järjekordse aukodaniku

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Valga aukodaniku tiitel anti mullu Raimond Lutsule.
Valga aukodaniku tiitel anti mullu Raimond Lutsule. Foto: Arvo Meeks

Mõne kuu pärast peaks selguma, kes on Valga linna 17. aukodanik.

Tiitel antakse isikule, kelle saavutused ja teened Valga linna heaks on olnud silmapaistvad. Ettepanekuid on 1. maini õigus teha vallavolikogu alalisel komisjonil, fraktsioonil, vallavalitsusel ning juriidilistel ja füüsilistel isikutel. Taotluses peab olema kirjas kandidaadi ees- ja perekonnanimi, sünnipäev, -kuu ja -aasta, elukoht, kontaktandmed, elukutse või amet, töö või teenistuskoht ning põhjendus tiitli taotlemiseks.

Tiitli saaja otsustab Valga vallavolikogu. Sellega kaasnevad raemedal ja rahaline preemia, aukodaniku nimi kantakse Valga linna auraamatusse. Tiitel on kavas üle anda linna 437. sünnipäeva kontserdil.

Taotlus tuleb esitada kirjalikult vallavolikogule või saata digitaalselt allkirjastatuna volikogu kantselei e-posti aadressil.

Praeguseni on tiitli pälvinud 16 inimest: Aime Lõhmus, Peep Audova, Linda Markus, Vikki Pennonen, Juhan-Ivan Manninen, Laine-Helga Mänd, Uno Heinla, Ülo Mere, Meelis Kivi, Aasa Põder, Sirje Päss, Galina Babitš, Ragnar Kond Erika Kaša, Lenel Rand ja Raimond Luts. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles