Eesti spordirahvas kutsub üles väärkohtlemist märkama

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Põlva Serviti käsipallimeeskond
Põlva Serviti käsipallimeeskond Foto: Eesti Olümpiakomitee

Eesti Olümpiakomitee (EOK) eestvedamisel kutsub Eesti spordirahvas tänasel valge kaardi päeval puhul sõnumiga #märka kõiki üles väärkohtlemise vastu võitlema ja seda märkama.

EOK presidendi Urmas Sõõrumaa sõnul pakub sport rõõmu ja emotsioone, kuid kahjuks on medalitel ka varjupool. "Turvaline sport on lugupidamine, õiglus ja igasuguse tahtliku vägivalla puudumine. Ometi leidub neid, kellel on turvalise spordi nautimine tehtud võimatuks ning neid puudutav vägivald pole mitte ainult füüsiline, vaid ka mentaalne. Väärkohtlemise haavad jäävad inimestele paraku kogu eluks. Märkame ja aitame neid abivajajaid!"

Võrkpallur Robert Täht kampaaniasõnumiga
Võrkpallur Robert Täht kampaaniasõnumiga Foto: Eesti Olümpiakomitee

Kui tekib kahtlus, et keegi võib abi vajada, anna märku ohvriabi kriisitelefonil 116 006, lasteabitelefonil 116 111 või www.lasteabi.ee.

Valge kaardi päeval saavad kõik, kellele see sõnum korda läheb, ka ise kaasa lüüa. Selleks tuleb teha foto, kus näidatakse valgel paberilehel olevat sõnumit #märka. See foto tuleb postitada täna, 6. aprillil oma sotsiaalmeedia lehtedele, lisades juurde haaksõnad #märka #terveeestieest ning täägida ära Instagramis @olympiafann või Facebookis „Olen Olümpiafänn“.

Soovi korral võib oma sõnumit ka isikupärastada, kuid eesmärk on, et postitusel oleks juures kontaktid, kelle poole mure korral pöörduda.

Teiste seas edastavad #märka sõnumi Põlva Serviti käsipallimeeskond, Tõrvast pärit odaviske MM-hõbe Magnus Kirt ning Võrust pärit võrkpallur Robert Täht. Samuti teevad seda EOK sportlaskomisjoni liikmed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles