Omanik soovib Valga veinitehase torni lammutada

Tiit Loim
, reporter
Copy
Valga Selveri kõrval on senini püsti 1870. aastal ehitatud vana õllevabriku torn, mida poehoone omanik Tallinna Kaubamaja Kinnisvara AS soovib lammutada. Muinsuskaitseametniku sõnul on aga tegu olulise maamärgiga Valka sissesõidul.
Valga Selveri kõrval on senini püsti 1870. aastal ehitatud vana õllevabriku torn, mida poehoone omanik Tallinna Kaubamaja Kinnisvara AS soovib lammutada. Muinsuskaitseametniku sõnul on aga tegu olulise maamärgiga Valka sissesõidul. Foto: Tiit Loim

Valga Selveri hoone omanik soovib lammutada poe kõrval asuva endise veinitehase hooneosa, mis on pikalt kasutuseta seisnud. Muinsuskaitse aga lammutamist õigeks ei pea, kuna tegu on olulise maamärgiga.

Kui Selver 2005. aastal Valgas aadressil Raja 5 uue hoone ehitas, lammutati esmalt suur osa seal asunud vanast õllevabrikust, hilisemast veinitehasest. Detailplaneeringu järgi oli vana ehitise torn aga säilitatav ja see suuresti lagunenud osa seisab poe kõrval siiamaani.

Selveri hoone omanikfirma Tallinna Kaubamaja Kinnisvara AS juhatuse liige Peeter Kütt tõdes, et nad sooviksid vana ja väsinud torni lammutada. «Oleme sel teemal suhelnud muinsuskaitseametiga ja konsulteerinud asjatundjatega. Sinna on otsitud aastaid rakendust, aga head kasutust ei ole sellele olnud võimalik leida. See torn lihtsalt ei võimalda seda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles