Valla raha väidetav väärkasutus tõi kaasa kriminaalmenetluse

Ülle Harju
, reporter
Copy
Revisjonikomisjon leiab kuriteoteates, et Anastasya Kikkas on taotlusi esitades saanud ebaseaduslikult toetusi kahele lapsele kokku vähemalt 900 eurot. Foto on illustratiivne.
Revisjonikomisjon leiab kuriteoteates, et Anastasya Kikkas on taotlusi esitades saanud ebaseaduslikult toetusi kahele lapsele kokku vähemalt 900 eurot. Foto on illustratiivne. Foto: Marko Saarm / Sakala

Maalastele mõeldud toetuste linnas elavatele lastele hankimises süüdistatava vallaametniku ja tema väidetavate kaasosaliste tegevuse uurimiseks algatas prokuratuur kriminaalmenetluse.

«1. aprillil alustati kriminaalmenetlus, kontrollimaks väiteid, et Valga vallaametnik on esitanud huvihariduse taotlusi läbivaatavale komisjonile ebaõige ettekujutuse oma laste tegelikust elukohast, saamaks huvihariduse toetust,» kinnitas Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Maria Gonjak.

Valga vallavolikogu revisjonikomisjon esitas 22. märtsil politseile kuriteoteate süüdistusega, et asevallavanem Matti Kikkas ja tema abikaasa, vallavalitsuse jurist Anastasya Kikkas elavad Valga linnas, kuid Anastasya Kikkas on esitanud rahvastikuregistrisse andmed, mille kohaselt elavad nad linna lähedal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles