Riik toetab sportimisvõimaluste arendamist

LEPM
Copy
Tõrva terviserajad. Foto on illustreeriv.
Tõrva terviserajad. Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kultuuriminister Anneli Ott kinnitas selle aasta toetuste saajad taotlusvoorust «Regionaalsete tervisespordikeskuste väljaarendamise toetus perioodil 2019–2022». Toetust sai 23 maakondlikku tervisespordikeskust kogusummas 600 000 eurot.

«Tänu sellele riiklikule toetusele ja ka erasektori abile on juba korrastatud ja nüüdisajastatud paljusid maakondlikke tervisespordikeskusi, näiteks Võrus ja Pärnus või Palukülas Kärdla lähedal. SA Eesti Terviserajad paigaldatud loendurite andmetel tehti möödunud suusahooajal riigilt toetust saavatel radadel umbes üks miljon külastust. See on teretulnud nähtus, et liigutakse vabas õhus rohkem, eriti arvestades asjaolu, et sportimisvõimalused siseruumides olid ja on siiani olnud ju piiratud,» ütles kultuuriminister Anneli Ott.

Toetussumma on 40 000 eurot aastas ühe maakonna kohta ning see jaguneb ühe või kahe spordibaasi vahel. Põlvamaal läheb see Mammaste, Valgamaal Tõrva tervisespordikeskuse arendamiseks. Võrumaal on 30 000 eurot mõeldud Kubija tervisekeskuse ja 10 000 Värska spordiradade arendamiseks.

Toetuse eesmärk on välja arendada üle-eestiline mitmekülgset liikumisharrastust võimaldavate spordibaaside võrgustik. Toetusperioodi lõpuks peavad toetatud keskustes olema rajatud valgustatud liikumisrajad ja loodud kunstlume tootmise võimalus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles