Otepäälased tegid nädalaga ligi 20 miljonit sammu

LEPM
Copy
Esimese viie päevaga liitus üleskutsega 125 inimest ja kokku õnnestus neil liikuda looduses üle kümne miljoni sammu.
Esimese viie päevaga liitus üleskutsega 125 inimest ja kokku õnnestus neil liikuda looduses üle kümne miljoni sammu. Foto: Monika Otrokova

1. aprillist alustas Otepää vallas kogukonna liikumise sari „Otepää liigub“. Korraldajad olid meeldivalt üllatunud vallarahva suurest huvist, kuna nädala ajaga on tehtud ligi 20 miljonit sammu.

Esimese viie päevaga liitus üleskutsega 125 inimest ja kokku õnnestus neil liikuda looduses üle kümne miljoni sammu. Nädalaga on tehtud juba ligi 20 miljonit sammu.

Liikumise sari „Otepää liigub“ toimub Otepää Valla Mängude raames. „Viirusest tingitud piirangute tõttu oleme pidanud tegema palju muudatusi oma algsetes plaanides. Kevade tulekuga hakkab rahvas kindlasti rohkem õues liikuma, soovisime seda veel omaltpoolt innustada. Mis meid liikumissarjaga seoses tõeliselt üllatas oli see, kui palju rahvas õues viibib ja armastab looduses liikumist,“ selgitas Otepää Valla Mängude korraldaja Ago Arro.

Aprillis pidanuks toimuma suur teatejooksuvõistlus, kehtiva olukorra tõttu tuli see edasi lükkama. Nüüd saavad kõik vallakodanikud liikuda omaette, omas tempos ja oma sammud kirja panna ning sellega anda panuse oma kogukonna lõppskoorile Otepää Valla Mängude arvestuses. Sammude arvestus käib omalaadse rakenduse YuMuuv abil, mis on eestlaste loodud liikumisrakendus kogukondadele. „Otepää kogukond on rakenduse väga hästi omaks võtnud, ning ka enamus vallavalitsuse töötajaid on juba rakenduse telefoni laadinud ja kogub usinalt samme,“ lisas Otepää valla spordispetsialist Tanel Allas. „Julgustan kõiki jätkuvalt liikumissarjaga liituma!“

See, millises mahus Otepää valla inimestele meeldib õues liikuda on hämmastanud ka suurimaid optimiste. Näiteks - kõige tublim mees suutis viie päevaga liikuda ligi 170 000 sammu, mis teeb keskmiseks päeva sammudeks tervelt 34 000 sammu päevas. Korraldajate poolne soovitus on siiski liikuda 10 000 sammu päevas, see peaks andma hea enesetunde ja hoidma tervist.

„Otepää liigub“ sarja esimene vaheetapp kestab 01.04 - 30.04.2021. Sarja toetavad Eesti Kultuurkapital Valgamaa Ekspertgrupp ja Otepää vald. Auhinnad panevad välja Tartu Mill, Ugandi Resto ja Otepää Lihatööstus Edgar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles