Lüllemäelaste hommikud algasid äratustrenniga

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Lüllemäe põhikool üllatas taas.
Lüllemäe põhikool üllatas taas. Foto: Lüllemäe põhikool

Valga vallas asuva Lüllemäe põhikooli pere pööras hiljutisel koolinädalal erilist rõhku füüsilisele ja vaimsele tervisele. Hommikud algasid inglasest poksi- ja vaimse tervise entusiasti Tommy Danquah’ lühitreeningutega. Nii õpilased, õpetajad kui ka vanemad said neist osa võtta YouTube’i otseülekande kaudu.

Pooletunnise treeningu sisse mahtusid nii poksi- ja üldfüüsilise kehalise treeningu harjutused kui hingamis- ja venitusharjutused.

Nädala lõpetas Danquah’ 5.–9. klassidele antud tund vaimsest tervisest.

Üks olulisi teemasid oli tunnis ka eriti meeste seas leviv eksiarvamus, et oma tunnetest ja vaimse tervise probleemidest rääkimine on nõrkuse tunnus.

«Tommyga kohtusime esimest korda õpilaste tugiorganisatsiooni TORE mitme kooli kohtumisel. Selgus, et suvel Londonist Laatresse kolinud mehel on laialdased teadmised vaimse tervise toetamisest ning poksistiilidest. Tsirguliinas on tal ka regulaarsed treeningud,» rääkis kooli direktori assistent Ave Kadakas. «Kutsusin ta kohe ka meile Lüllemäele õpilaste kooliööle, kus tema 60-minutilisest treeningust sai õpilastele öö lemmiktegevus.»

Äratustreeninguid pakkus Danquah koolile välja ise. «Kaugõppe lõppedes ootame Tommyt oma tundidesse nii inglise keelest kui oma elukogemusest kõnelema,» rääkis Kadakas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles