Valgevene protestinäitust näeb tavatus kohas

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Valgevene protestikunst Vana-Võromaa kultuurikoja akendel. FOTO: Arved Breidaks
Valgevene protestikunst Vana-Võromaa kultuurikoja akendel. FOTO: Arved Breidaks Foto: Arved Breidaks

Vana-Võromaa kultuurikoja akendel on neljapäevast vaadata Valgevene illustraatorite näitus «Valgevene. Protest. Kunst», mis käsitleb diktatuuririigis toimuvaid väljaastumisi vabaduse eest.

Kuna muuseumid on valitsuse korraldusega praegu suletud, otsustati näitusel eksponeeritavad plakatid üles panna kultuurikoja akendele, et kunstihuvilisel need nägemata ei jääks, selgitas galerist Stella Mõttus.

Valgevene protestikunsti näitus toob välja riigis toimuva konflikti, mille üheks osapooleks on rahumeelsed protestijad, kes nõuavad õiglasi valimisi, kelle vastas on vägivalda kasutav diktatuur.

Näitus «Valgevene. Protest. Kunst» koosneb nelja Valgevene illustraatori Olga Balai (Rumadelima), Sykhodz, Ekaterina Zagarodniaya (Cactuss.art) ja Iryna Žydkova (Allkimiya) 11 protestikunsti teosest. Kõik tööd on näituse jaoks annetatud kunstnike poolt solidaarsuse märgiks. Näitus on valminud MTÜ Eesti-Valgevene ühing ja kultuurkapitali toetusel.

Enne Võrru jõudmist oli näitus vaadata Tallinnas Telliskivi loomelinnaku ning Tartus Aparaaditehase õuealal. Näitus jääb Vana-Võromaa kultuurikoja akendele kuni 2. maini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles