Järvselja õppemetskonna aastapäeva puhul ilmub postmark

LEPM
Copy
Järvselja metskond. Foto on illustreeriv.
Järvselja metskond. Foto on illustreeriv. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Järvselja õppemetskonna 100. aastapäeva puhul ilmub järgmisel nädalal postmark. 

Järvselja õppe- ja katsemetskond tähistab oma 100. juubelit 13. aprillil ning üritusel osaleb kõnega ka keskkonnaminister Tõnis Mölder. Ühtlasi istutatakse üheskoos juubelipuu ja toimub „Järvselja 100“ postmargi esitlus.

Pika ajalooga Järvselja õppe- ja katsemetskond on tänapäeval sihtasutus, mille asutas 25. septembril 1997.aastal Eesti Põllumajandusülikool. Alates 1921. aastast on muutunud õppe- ja katsemetskonna nimetus ja staatus, kuid tema missioon on püsinud suures osas muutumatuna.

Järvselja õppe- ja katsemetskond põhitegevuseks on metsapindala ja metsade bioloogilise mitmekesisuse säilitamine, metsade säästev majandamine ühtlase, pideva ja kauakestva kasutamise planeerimisega.

Sihtasutus on metsandusliku uurimis- ja katsetegevuse korraldamise ning katsealade rajamise baasmetskond. Tihedat koostööd tehakse maaülikooli metsandus- ja maaehitusinstituudi õppejõudude ja teaduritega. Viimaste aastate olulisimaks ülesandeks on kujunenud erinevate erialade üliõpilaste suvepraktika baasiks olemine.

Traditsiooniliselt on enamus tudengitest metsandus- ja maaehitusinstituudist, peale selle veel põllumajandus- ja keskkonnainstituudist ning Tartu Ülikooli bioloogia-geograafiateaduskonnast. Viimastel suvedel on olnud Järvseljal mõnel nädalal korraga praktikumis üle 100 üliõpilase. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles