Autokoolid kohanevad koroonapiirangutega

Mati Määrits
, reporter
Copy
Annika Veetsmannil seisab 13. aprillil ees riiklik sõidueksam, mistõttu otsustas võtta sõiduõpetaja Kalle Kaldmäelt lisatunni.
Annika Veetsmannil seisab 13. aprillil ees riiklik sõidueksam, mistõttu otsustas võtta sõiduõpetaja Kalle Kaldmäelt lisatunni. Foto: Mati Määrits

Kuigi Lõuna-Eesti autokoolid ei ole pidanud erinevalt eelmisest kevadest tegevust pausile panema, on õppurite arv vähenenud. Küll on üha pikemaks veninud riikliku sõidueksami järjekorrad.

«Võimalik, et õpingud on edasi lükatud: kui sissetulek ei ole enam nii kindel, ei taheta ka kulutada,» arvas Räpina autokooli / OÜ Kagukaar koolitaja Jüri Vaidla. «Samuti on piirkonnas noori vähemaks jäänud, kuigi meie õpilaste hulgas on igasuguses vanuses inimesi,» lisas enam kui 30 aastat autojuhtimist õpetanud mees.

Ühtegi suuremat avariid pole tal olnud. «Oluline on kohe reageerida – ei saa jääda vaatama, mis toimub. Esmalt kiirus maha. Alles seejärel saab mõelda, mis ma nüüd edasi teen. Kui need sekundid või sekundi murdosad maha magad, võibki õnnetus juhtuda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles