Küsimärkidega kümnevõistlus tõi Karel Tilgale olümpiapileti

Mariel Gregor
Copy
Rõõmus Karel Tilga pärast Tokyo olümpianormi alistamist.
Rõõmus Karel Tilga pärast Tokyo olümpianormi alistamist. Foto: georgiadogs.com

Ameerika Ühendriikides Athensis täitis hooaja esimese kümnevõistlusega Tokyo olümpianormi Valgamaalt Pukast pärit Karel Tilga, kes kogus vihmasaju tõttu edasi lükatud ja lõpuks sisetingimustes peetud teivashüppe tõttu väga pikaks veninud võistlusel 8484 punkti. Teivashüppele eelnes suur segadus: kas sisetingimustes hüpates tulemus üldse normina arvesse läheb?

Tilga senine kümnevõistluse rekord oli 2018. aastast pärinev 8101 punkti, millele järgnes pikk vigastuste periood. Kuu aja eest seitsmevõistluses isikliku rekordi 6264 punktini viinud ja koguni kuus isiklikku rekordit püstitanud sportlane andis sellega mõista, et kümnevõistluses võib oodata veel suuremat rekordiparandust – Tilga trumpalad on odavise ja kettaheide, mis teadupärast seitsmevõistluse alade ei kuulu.

Treener Petros Kyprianou ütles, et Tilga 6200 punkti seitsmevõistluses võrdub 8400 pluss punktiga kümnevõistluses. Kogenud treener teadis, millest rääkis ja Tilga tegigi suurepärase võistluse, liikudes esimesest alast kindlalt isikliku rekordi ja OMi normi suunal ning ületades oma senise rekordi 383 punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles