Muusikaõpetajad igatsevad koos õpilastega musitseerimist

Madis Perli
, videoreporter
Copy
«Kui näen, et lapsel on mingi mure muusikaga, kutsun ta kooli,» ütleb Ruusa põhikooli muusikaõpetaja Kaja Hüsson, kes jõuab nädalas korra kõikide algklassiõpilastega silmast silma kohtuda.
«Kui näen, et lapsel on mingi mure muusikaga, kutsun ta kooli,» ütleb Ruusa põhikooli muusikaõpetaja Kaja Hüsson, kes jõuab nädalas korra kõikide algklassiõpilastega silmast silma kohtuda. Foto: Madis Perli

Muusikaõpetuse kaugõpe on eri kooliastmetes üpris sarnane. Tehakse aeg-ajalt videotunde ja õpilased saavad kodus ülesannete kallal nokitseda. Küll aga on üheskoos videotunnis laulda keeruline ja nii on tekkinud väikestel koolidel eelis: silmast silma konsultatsioonid.

Võru gümnaasiumi muusikaõpetaja Silja Otsar nentis, et andis viimast korda kontakttunni jaanuaris, kuid juba siis oli olukord selline, kus koos väga laulda ei tohtinud. Nii jääb tal viimane tund, kus koos laulda sai, hilissügisesse.

«11. märtsist läksime meie ka distantsile,» sõnas Otepää gümnaasiumi koorijuht ja muusikaõpetaja Eve Eljand ning tõdes, et kooride tegevus läks lukku juba varem kui kooli muusikaõpetuse tunnid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles