Kolm Lõuna-Eesti päästekomandot saab uue pealiku

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Lõuna päästekeskuse Vastseliina päästekomando uus pealik Mari Plaado
Lõuna päästekeskuse Vastseliina päästekomando uus pealik Mari Plaado Foto: Lõuna päästekeskus

Aprillist on Lõuna päästekeskuse Põlva, Vastseliina ja Tõrva päästekomandol uued pealikud.

Põlva komando uus pealik Hiljar Viitkin alustas teenistuskäiku 2007. aastal Sisekaitseakadeemia päästekolledži õpingute kõrvalt Võru päästekomando päästjana. Aastatel 2009­–2010 oli ta Paldiski komando meeskonnavanem. Viitkin on töötanud ka Põhja-Eesti päästekeskuse ennetustöö büroo vanemspetsialistina, Lõuna päästekeskuse kriisireguleerimisbüroo juhtivspetsialistina ning aastast 2016 kuni siiani oli ta Põlvamaa päästepiirkonna peaspetsialist.

«Oma karjääri jooksul olen saanud kogemusi mitmesugustes valdkondades. Usun, et uue ametikoha kaudu saan kõiki neid teadmisi ja oskusi vahetumalt elanike turvalisuse kasvatamiseks rakendada ning edasi anda,» ütles Viitkin. «Kindlasti soovin jätkata senist tihedat koostööd teiste ametkondade ja partneritega, et Põlvamaal oleks veelgi parem ja turvalisem elada.»

Põlva komando uus pealik Hiljar Viitkin
Põlva komando uus pealik Hiljar Viitkin Foto: Lõuna päästekeskus

Mari Plaadol palju saavutusi kutsespordis

Vastseliina päästekomando uus pealik on Mari Plaado, kes aastatel 2012–2020 töötas Räpina komando päästjana ning seejärel oli selle meeskonnavanem. Sisekaitseakadeemia päästekolledžis päästeteenistuse erialal õppis ta aastatel 2017–2020.

Plaadol on ette näidata hulk saavutusi päästeala kutsespordis: 2016. aastal Euroopa meistrivõistlustel Saksamaal naiste arvestuses esimene koht, Poolas Toruni rahvusvahelistel kutsevõistlustel naiste paarisalal kolmas koht ja Eesti üleriiklikel võistlusel Pritsumees naiste arvestuses esimene koht. 2018. aastal Indias Mumbais peetud 20 riigi võistkondadega võistlusel sai Plaado naiste arvestuses kolmanda koha, samal aastal Eesti riiklikel kutsevõistlustel Pritsumees naiste individuaalarvestuses esikoha. 2019. aastal kutsevõistluste EMil Saksamaal saavutas ta naiste arvestuses teise koha, Eestis üleriiklikel kutsevõistlustel aga taas esikoha.

«Tööalaselt olen end alati pidanud päästeameti väärtusi kandvaks valveteenistujaks, kellel on soov areneda, et panustada rohkem ennetustöösse ja komando tulemusliku töökorralduse loomisse,» sõnas Mari Plaado. «Olen aktiivne ja osavõtlik eestvedaja, kes hoolimata kellaajast valmis andma maksimumi, et tagada elanike turvalisust. Usun, et eduka komandopealiku valemisse kuulub tunnustav juhtimisstiil, julgus võtta vastutus komando töö sujuva toimimise eest ning oskus hoida ühtset meeskonnavaimu kollektiivis, kus kohtuvad eri inimesed ja nende iseloomud.»

Ivar Lupp hindab kõrgelt meeskonnatööd

Tõrva päästekomandot hakkas juhtima pealik Ivar Lupp. Aastal 2009 õppis ta Sisekaitseakadeemia päästekolledži päästekoolis ning aastatel 2013–2018 samas kolledžis päästeteenistuse erialal. Päästjana alustas ta tööd Puka, seejärel Tõrva komandos. 2015. aastast siiani oli Tõrva komando meeskonnavanem. Tänavu autasustati teda päästeteenistuse medaliga.

Tõrva komando uus pealik Ivar Lupp
Tõrva komando uus pealik Ivar Lupp Foto: Lõuna päästekeskus

«Tõrva komando liikmena hindan meeskonnatööd. Olen esindanud Tõrva komandot regionaalsetel Lõuna päästekeskuse kutsemeisterlikkuse ja päästeameti üleriiklikel Eliitkomando võistlustel koos meeskonnaga kümme aastat. 2012. aastal võitsime regionaalse kutsemeisterlikkuse võistluse,» tõi Ivar Lupp välja.

«Olen osalenud rahvusvahelistel kutsevõistlustel USAs ja Poolas. Teen kaasa Eesti rahvusvahelise päästemeeskonna (EDRT) töös, kust pärinevad paljud eriteadmised ja -oskused, mille toel soovin tõsta Tõrva komando taset keerulisemate päästesündmuste lahendamiseks, näiteks varingupääste ja nööripääste. Üheks tähtsamaks tööülesandeks pean ka ennetustööd, mille kaudu teadvustada eelkõige Tõrva valla elanikele mitmesuguseid ohtusid nii kodus kui selle ümbruses,» lisas Lupp.

Senine Põlva komandopealik August Pakk jätkab päästeametis tööd Põlvamaa päästepiirkonna peaspetsialistina. Vastseliina komandopealik Aivar Lai alustas pensionipõlve, Tõrva senine komandopealik Alor Kasepõld aga jätkab Viljandimaa päästepiirkonna juhatajana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles