Alaveski loomapark vajab sügavkülmikut

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Alaveski loomapargi üks tõmbenumbreid on karud.
 
Alaveski loomapargi üks tõmbenumbreid on karud.  Foto: arhiiv

Rõuge vallas asuv Alaveski loomapark palus nädala algul abi uue sügavkülmkambri soetamiseks.

Pargi peremehe Rein Kõivu sõnul elab seal 26 liiki loomi-linde. Nende seas on palju selliseid, kes söövad liha. «Suure osa meil kasutatavast toidust moodustavad külmutatud hiired, mis saabuvad Saksamaalt: korraga tuleb neid 2000–3000 euro eest.»

Seni kasutati liha säilitamiseks heade inimeste abiga saadud kasutatud sügavkülmkirste. Kahjuks hakkas nende töökindlus alt vedama. «Otsustasin esmaspäeval, et vaja on uut sügavkambrit. Valisin selle juba internetis ka välja: maksab 5136 eurot,» rääkis Kõiv.

Paraku pole loomapargi rahaline seis kiita. «Eelmisel aastal me ei julgenud koroona tõttu üldse parki lahti teha,» tunnistas peremees. «Meil on 2 + 2 reeglit ka raske täita, kuna meil käib giid külastajatega pargis kaasas.»

Nii postitaski ta esmaspäeval ühismeediasse abipalve: kes saab, võiks loomaparki uue sügavkülmkambri soetamisel aidata. Kolmapäeva pärastlõunaks oli pangakontole külmiku ostmiseks laekunud 2136 eurot. Mõistagi on Kõiv toetajatele väga tänulik ja loodab, et saab vajamineva summa kokku.

Uus külmik on seda olulisem, et liikide arv pargis on suurenemas. Nii saabusid mullu sinna näiteks kassi- ja lumekakud. «Kakke ja kotkaid on veel lisandumas. Riiast peaks tulema ka okassead.»

Millal park taas uksed avab, ei osanud peremees veel öelda. «Hiljemalt 25. aprilliks peab valitsus mingi otsuse tegema, eks siis selgub. Seda aga võin lubada, et kui see juhtub, ootab külastajaid meeldiv üllatus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles