Turismirahvas valmistub hooajaks teadmatuse kiuste

Sten Mahov
Copy
Võrumaal asuva Vastseliina piiskopilinnuse avastavad ka niisama möödasõitjad, sest vaatamisväärsus asub tee ääres ning selle territooriumi läbib neli matkarada.
Võrumaal asuva Vastseliina piiskopilinnuse avastavad ka niisama möödasõitjad, sest vaatamisväärsus asub tee ääres ning selle territooriumi läbib neli matkarada. Foto: Arvo Meeks

Ehkki Kagu-Eesti turisminduse eesvedajad ning ettevõtjad on suve suhtes äraootaval seisukohal, ei istu neist käed rüpes keegi, vaid tehakse ettevalmistusi aasta magusaimaks ajaks.

Võrumaal Vastseliinas asuva piiskopilinnuse linnuse­emanda Margit Tobre sõnul ootavad nad turismisuve optimistliku meelega, olgugi et praegu on sisealad kinni. Inimesed saavad liikuda väljas vabas õhus. «Juba paar viimast nädalavahetust on näha rahvast liikumas, sest meil saab tulla linnuse õuealale, kaunis loodus ning linnusevaremed on pluss,» kommenteeris Tobre.

Linnuseisand Ivar Traagel lisas, et kuigi ta ei oska arvata, millal suvised külaskäigud võiksid hoo sisse saada, kasutatakse praegust aega targalt ning pööratakse tähelepanu tegevustele, mida vaiksemal ajal teha saab. «Iga nädala alguses koostame nimekirja plaanitavatest töödest: seda vastavalt ilmale. Teeme töid linnusealal või siseruumides. Lõppjärgus on uue ekspositsiooni loomine, koostatud on suvine kõrtsi menüü, teeme hooldus- ja remonditöid ning äsja lõppes töötajate väljavalimisvoor,» loetles Traagel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles