Ahja jõeoru vaateid näeb Tartus üles pandud näitusel

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Remo Savisaar
Remo Savisaar Foto: Elmo Riig

Tuntud loodusfotograaf Remo Savisaar jäädvustas mobiiltelefoni abil sel talvel kuu aja jooksul Eestimaa kauneid paiku ning metsloomi. Sellest sündis fotonäitus, mida võimalik näha 24. aprillini Tartu Oskar Lutsu nimelises linnaraamatukogus.

Näitusele jõudsid pilkupüüdvad jäädvustused magavast rebasest, talvituvast jäälinnust ning Euroopa väikseimast kakulisest värbkakust õhtuhämaruses, metsisest rabas ja paljud teised linnu-loomamotiivid.

Samuti pakkusid Savisaare sõnul hunnitute fotode tegemiseks häid võimalusi Ahja jõe ürgorg Taevaskojas ning lumised rabad.

«Olen mobiiltelefoniga pilte teinud juba aastast 2013 ning sageli kuulen väidet, et sellega saab vaid veebipildi ning päris kvaliteetset välja trükitud fotot ei saa. Viimastel aastatel olen mänginud mõttega, et selle arvamuse ümber lükkamiseks võiks teha fotonäituse ning nüüd ongi see sündinud,» rääkis Savisaar.

«Maastikufotode tegemise võimalus on mobiiltelefonidel ammu, aga nüüd on lisandunud minu telefonile kümnekordne optiline suum, mis vastab 240-millimeetrisele objektiivile. Sellega saab pildistada ka juba linde ja loomi,» lisas Savisaar.

Fotograaf kasutas kõikide piltide tegemiseks ainult Samsung Galaxy S21 Ultra mobiiltelefoni.

«Nende piltide puhul on oluline märkida, et kõik loomad-linnud on jäädvustatud oma keskkonnas just sellisena, nagu nad kaamera ette sattusid,» ütles kogenud looduspiltnik Savisaar. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles