Elu kaubikus aitab lumelaudurit olümpiale lähemale

Madis Perli
, videoreporter
Copy
«Minus on kõik vajalik olemas, et olümpiakohta püüda,» nendib Marten Kikas enesekindlalt.
«Minus on kõik vajalik olemas, et olümpiakohta püüda,» nendib Marten Kikas enesekindlalt. Foto: Erakogu

Võrumaalt Rõugest pärit 21-aastane lumelaudur Marten Kikas vurab elamuks ehitatud Ford Transiti kaubikuga mööda Euroopat oma unistuse poole: pääseda olümpiamängudele.

Pärast õpinguid Rõuge põhikoolis asus Kikas õppima Soome, kus treenis kolm aastat Soome lumelauakoondisega. Nüüd elab ta teist talihooaega Austrias.

Märtsi alguses saavutas Kikas Götscheni Big Airi Euroopa karika­etapil üheksanda koha, mis tõi talle piisavalt punkte, et võistelda uuel hooajal maailmakarikasarjas.

MK-sarja läheb 21-aastane Kikas aga eesmärgiga püüda 2022. aasta Pekingi olümpiapiletit. Selleks peab lumelaudur koguma kõvasti FIS-punkte ja jõudma MK-sarjas esimese 30 hulka. Noormees peab oma sihti vägagi realistlikuks.

«Sõidan samal tasemel, millega sõidetakse Euroopas. Minu trikid on samal skaalal. Ma ei näe põhjust, miks ei peaks olümpiale jõudma. Pean veidi veel arenema, kahe- ja kolme­kordseid saltosid mugavamalt sooritama. Kuid minus on kõik vajalik olemas, et olümpiakohta püüda,» rääkis Kikas Postimehele.

Truu kaaslane sel teel on tal suvel soetatud nelikveoline Ford Transiti kaubik. Isaga ehitasid nad kaubiku ümber nii, et saaks seal talvelgi ööbida. Elamine sai korraliku soojustuse, väikse kööginurga, voodi ja panipaigad. Detsembrist saati on kaubik olnud tema mugav elupaik, kui Kikas asus mööda Euroopat sõitma.

Lumelaudur tunnistas, et ratastel eluviis pole tippspordis läbilöömiseks küll ideaalne variant, kuid minimaalse eelarve tõttu tuli leida lahendus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles