Aasta rahvamuusik: unistada tuleb julgeda suurelt

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Otepää kultuurimaja perenaine-kultuurikorraldaja, aasta rahvamuusiku tiitliga pärjatud Merle Soonberg ütleb, et seda rasket tööd ei tehta tunnustuse pärast. «Aga jah, tõesti oli suur üllatus. Kena, kui märgatakse,» lisab ta.
Otepää kultuurimaja perenaine-kultuurikorraldaja, aasta rahvamuusiku tiitliga pärjatud Merle Soonberg ütleb, et seda rasket tööd ei tehta tunnustuse pärast. «Aga jah, tõesti oli suur üllatus. Kena, kui märgatakse,» lisab ta. Foto: Arvo Meeks

Aasta rahvamuusik, Otepää kultuurimaja a ja o Merle Soonberg võtab kalendri appi. Lehitseb seda, ajab kuupäevades sõrmega järge ja kostab siis: «Veebruaris.» See oli päev enne vabariigi aastapäeva, kui majas viimati sündmus aset leidis. Riigi sünnipäeva tähistamine oli ära ja pärast seda hakkasid üritused ära jääma. Teadagi, uksed sulgusid koroonapiirangute tõttu.

Kuigi publikut vastu võtta ei tohi, käib majas töö edasi. «Valmistan ette sündmusi. Ei kujutata ette, kui raske töö see tegelikult on,» tõdeb Otepää kultuurimaja perenaine-kultuurikorraldaja Merle Soonberg.

Kõik need ürituste väljamõtlemised, ettevalmistused. Läbirääkimised ja kokkulepete tegemised esinejatega, artistidega. Juba käivad tööd ka selle nimel, mis talvel toimuma hakkab. Rääkimata suvest ja sügisest. «Õnneks saadakse aru, et kui jälle võivad piirangud tulla, võivad üritused ära jääda ning ettemaksu tasumist ei nõuta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles