Põhikooli õpilased teevad põhjalikumalt tutvust spordiga

LEPM
Copy
Foto 2018. aastast. Valga põhikooli õpilane Dan Šemeljov võistlemas.
Foto 2018. aastast. Valga põhikooli õpilane Dan Šemeljov võistlemas. Foto: Marko Mumm / EKJL

Valga vallavalitsus pöördub volikogu poole loa saamiseks osaleda projektis Sport Koolis, mis peaks omavalitsuse ühele koolile andma järgmisel õppeaastal tõhusat tuge sporditundide läbiviimisel ja rikastamisel.

Eesti Olümpiakomitee (EOK) on leidnud võimaluse, kuidas kujundada laste liikumisharjumusi, tutvustades noorematele õpilastele erinevaid spordialasid, ning soovib neid võimalusi piloteerida erinevates koolides üle Eesti. Asevallavanem Mati Kikkase selgitusel on projekti üldine eesmärk toetada laste mitmekülgsete liikumisoskuste kujunemist.

„Ettevõtmise tulemusena soovitakse saada kinnitust, et lastes on võimalik tekitada ja hoida huvi liikumise ja erinevate spordialade harrastamise vastu ning seeläbi suurendada laste kehalist aktiivsust. Samuti peaks see välja tooma kitsaskohad, millele pöörata tähelepanu, et ka pikemas perspektiivis oleks liikumine ja sport koolikultuuri lahutamatu osa.“ märkis Kikkas.

Juhul, kui kõik läheb plaanipäraselt, saab projektis osaleda Valga põhikool, sest just nemad on selleks soovi avaldanud. „Tegime taotluse koolipidajale, initsiatiiv aga tuli meie kehalise kasvatuse õpetajatelt, kellele EOK projekt silma jäi,“ märgib põhikooli direktor Hanne-Ly Luik-Stogov.

Õpilastele tutvustatakse erinevaid spordialasid, tekitades huvi ja sisemist vajadust sportimiseks ja liikumiseks. Kavatsuse kohaselt tutvustatakse õppeaasta jooksul põhikooli esimeste klasside õpilastele põhjalikult kolme erinevat spordiala - ühte spordiala kaks korda nädalas kolme kuu jooksul. Oodatava tulemusena on õppeaasta lõppedes õpilastes tekkinud huvi ja harjumus liikumiseks ja sportimiseks ning loodetavalt on osad lapsed leidnud endale meeldiva ala, mida soovitakse ka edaspidi treeningutel harrastada.

Projekti kogumaksumus on 9 800 eurot, millest Valga valla omaosalus on pool ehk 4 900 eurot. Kui volikogu annab nõusoleku, algab lähem tutvumine spordiga 2021/2022 õppeaastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles