Hapnõubina vurdsuvein tunnistati parimaks

LEPM
Copy
Ebaküdoonia vahuvein ehk võrukeeli Hapnõubina vurdsuvein.
Ebaküdoonia vahuvein ehk võrukeeli Hapnõubina vurdsuvein. Foto: Eesti toiduliit

Eesti parima toiduaine konkursi piirkondlike väikeettevõtete konkursil tunnistati parimaks joogiks Lõuna-Eesti väikeettevõtte OÜ Kõivsaare toodetud Ebaküdoonia vahuvein ehk võrukeeli Hapnõubina vurdsuvein.

„Väikeettevõtjate seast paistavad alati silma väga uuendusmeelseid joogitootjaid, kes pakuvad välja uusi ja põnevaid tooteid ja maitsekooslusi. 80% ebaküdoonia sisaldusega poolkuiv vein on eriliselt aromaatne, parasjagu happeline ja väga meeldejääva maitsega,“ kommenteeris Eesti Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp.

Konkursil osales 67 toodet. Enim tooteid võistles Põhja-Eestis, kus tihedast konkurentsist väljus parimana Puljong OÜ Foodstudio koorene piprakaste. 

2021. aasta parim jook Põhja-Eesti väikeettevõttelt on Põhjala Pruulikoja alkoholivaba õlu Virmalised 0. „Toode väärib äramärkimist, kuna see on pruulitud, kasutades kohalikku supertoitu kuusevõrseid. Alkoholivaba ning madala kalorsusega õlle puhul on tegu tervisliku tootega, kus rikkaliku maitse arvelt hinnaalandust tehtud ei ole,“ kirjeldas Potisepp võidujooki.

Põhja-Eestist esitati piirkondlikule konkursile kokku 27 toodet, Lõuna-Eestist 13, Lääne-Eestist 22 ning Virumaalt viis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles