GALERII ⟩ Antslas hukkus tulekahjus mees, naabri päästis suitsuandur

Mati Määrits
, reporter
Copy

18. aprilli hommikul  kell 5.48 teatati häirekeskusele, et Antslas Pärna tänaval tuleb kaheks korteriks jagatud vana puitmaja ühest poolest suitsu. Suitsu peale oli käivitunud teise majapoole suitsuanduri häire.

Majas elav Volly Unt ärkas hommikul poole kuue paiku elutuppa paigaldatud suitsuanduri signaali peale. «Mõtlesin veel, et kas telefon teeb häält. Tegin ukse lahti - ning tuba oli suitsu täis. Tuld õnneks ei olnud. Helistasin häirekeskusse ning tegin kõik aknad ja uksed lahti. Sain riidesse ära panna ja välja minna, kui päästjad juba tulid. Kui nad tuld kustutasid, olin mina väljas,» kirjeldas pensionär sündmuste arengut. «Hea seegi, et tuli katusesse ei jõudnud – muidu oleks pidanud ka kõrvalmaja naabreid aitama hakkama,» lisas ta.

Kohale saabunud suitsusukeldumisvarustuses päästjad sisenesid kahetoalisse korterisse, mille ühes toas oli leekides voodi. Sealt leiti hukkunud 63aastane meesterahvas. Tulekahju kustutati kell 6.38. Hävis korteri ühe toa sisustus, teine tuba sai kuuma- ja suitsukahjustusi. Põlenud majapoole ruumides ei olnud suitsuandurit, mis oleks võinud mehe elu päästa. Esialgsel hinnangul võis tulekahju põhjustada põleva sigaretiga voodis uinumine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles