Haigla sai mitme tuhande eurose rahasüsti

Jaan Rapp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga haigla juhataja Marek Seer saab varasemate annetuste kõrvale riputada tänavuse, 2153 eurose tseki.
Valga haigla juhataja Marek Seer saab varasemate annetuste kõrvale riputada tänavuse, 2153 eurose tseki. Foto: Andre Hanimägi / Valgamaalane

Selveri traditsioonilise heategevusprojekti «Koos on kergem» käigus koguti eelmise aasta lõpul 15 Eesti haigla laste- ja sünnitusosakondade heaolu parandamise tarbeks kokku 76 791 eurot.

Valga haigla sai 2153 eurot automaatsüstalde ostuks, millega saaks manustada ravimit vastsündinutele ja imikutele. Valga haigla ülemarsti Andres Selli kinnitusel saab haigla selle summa eest kaks süstalt.

Heategevusraha koguti kõigis Eesti Selverites oma maakonna haiglale. Abivajavaid lapsi sai toetada iga Selverist tehtud ostu, sentide ja eurode annetuskastidesse jätmise ning Lotte sussišokolaadide ostmisega. Kõige enam koguti raha oodatult Tallinnas ja Tartus, aga ka Ida- ja Lääne-Virumaal, Viljandis, Võrus ja Pärnus.

Novembri teises pooles ja detsembri hakul tehtud igalt ostult eraldati haiglatele 0,64 senti.

Tänavu koguti kampaaniaga rekordiline rahasumma. Rekordtulemus tuli eelkõige šokolaadide ostu hüppelisest kasvust ning Selverist tehtud ostude arvu tõusult. Sularaha jäeti annetuskastidesse mullusega võrreldes pisut vähem.

«Tulemus üllatas positiivselt, nii suurt summat ei osanud oodata. Kui mulluse hea tulemuse taga nägime olulist rolli käibelt kadunud kroonil, mida lahkelt annetati, siis seekord räägime juba eurodes tehtud heategudest. Paljude inimeste väike heategu annab haiglatele suure rahasüsti,» kommenteeris Selveri keti juht Andres Heinver.

Suurim toetussumma, 26 753 eurot, läheb Tallinna lastehaiglale uue narkoosiaparaadi ostmiseks. Tartu Ülikooli kliinikumi sünnitusosakond saab seekord kasutada kogutud 11 347 eurot sünnitegevuse tsentraalse jälgimise programmi soetamiseks.

Selver korraldas kampaania laste abistamiseks juba üheksandat aastat. Eelmiste käigus on kogutud ligikaudu neli miljonit krooni (üle 255 600 euro). Mullu anti haiglatele üle 1,17 miljonit krooni (74 576 eurot).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles