Võhandu maratoni korraldaja küsib riigilt eriluba

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Aerutamismaratoni start on Tamula järvel, distants kulgeb mööda Võhandu jõge Võru- ja Põlvamaal. Laupäeval alustas Tamula järvelt võistlusmaa läbimist viis-kuus paati, millest ühes istus peakorraldaja Hillar Irves elukaaslase Tuuli Taaberiga.
Aerutamismaratoni start on Tamula järvel, distants kulgeb mööda Võhandu jõge Võru- ja Põlvamaal. Laupäeval alustas Tamula järvelt võistlusmaa läbimist viis-kuus paati, millest ühes istus peakorraldaja Hillar Irves elukaaslase Tuuli Taaberiga. Foto: Ekstreempark

Võhandu maratoni korraldaja Hillar Irves lükkas laupäeval toimuma pidanud Võhandu maratoni 22. maile, kuid ka see kuupäev on küsimärgi all. Lõuna-Eesti ühe suurema spordisündmuse korraldamiseks taotletakse nüüd valitsuselt eriluba.

«Loodan väga, et sellist olukorda ei juhtu enam kunagi ja edaspidi saavad kõik plaanitud maratonid stardi õigel päeval,» rääkis Irves. «Samuti loodan, et otsustajad saavad aru, kui ohutud on välitingimustes korraldatavad spordivõistlused.»

Irvese hinnangul pole legendaarsel Võhandu maratonil osalejad viiruseohu mõttes kindlasti ohtlikumad kui välisriiki puhkama sõitvad pered. «See on ikka täitsa arusaamatu olukord, et laste koolivaheajal võivad tuhanded pered minna välismaale puhkama, aga välisõhus spordivõistlused, kus tagatud kõik nõuetekohased tingimused, on keelatud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles