Andrus Murumaa: praegune aeg soosib uute kogemuste omandamist

, Valga gümnaasiumi direktor
Copy
Valga gümnaasiumi direktor Andrus Murumaa. 
Valga gümnaasiumi direktor Andrus Murumaa. Foto: Tiit Loim

Aastal 2015 avanes mul suurepärane võimalus kandideerida Valga gümnaasiumi direktoriks. Missugune proovikivi: asuda juhtima haridustemplit, millele on alt üles vaadatud rohkem kui sada aastat!

Nende aastate jooksul on kooli eesotsas olnud inimesed, kes jätnud märgatava jälje kogukonna kujunemisse, meie juurte loomisse. Astuda kellegi kingadesse? Valida ise omale kingapaar? Küsimusi oli palju, nendest ei tule puudu tänagi. Sõltumata sellest, kus õpime või kellena töötame, peame olema valmis loobuma sissekäidud jalavarjudest ja võtma ette raja, mis nõuab meilt kõigilt panust iseenda arengusse.

Praegu, aastal 2021, on katsumusi palju. Jääda koolijuhina ootama, millal möödub koroonalaine, peatub hinnatõus, lõpeb kaugõpe või kaob töötus, oleks ebaõiglane meie kõigi suhtes. Kuidas saakski sillutada teed sellele, et soov ennast arendada saaks meie loomuomaseks osaks, kui me ei alusta enesest? Miks mitte võtta tänasest maksimum, suunata fookus just sellele, mida kardame või mille ees on meil teadmatus? Aega, mis tavapäraselt kulus minekule-tulekule, on nüüd hea kasutada enese arendamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles