Valitsus leevendas piiranguid koolidele ja kaubandusele (1)

BNS
Copy
Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Valitsus otsustas, et algklasside õpilased pääsevad alates 3. maist kontaktõppele. Samuti avatakse taas praegu kinni olevad kauplused.

Peaminister Kaja Kallas ütles teisipäeval, et valitsus otsustas lubada 1.-4. klasside õpilased kontaktõppele alates 3. maist. Vanemate klasside ning kõrg- ja kutsehariduse lubamise kontaktõppele otsustab valitsus järgmisel nädalal, lisas ta.

Valitsus otsustas ka, et kauplused võivad alates 3. maist avada uksed. Kauplused peavad järgima kaks pluss kaks nõuet ning 25 protsendilise täituvuse nõudeid.

Samast kuupäevast võivad avada väliterrassid ka söögikohad, samas siseruumides on lubatud vaid kaasamüük.

Väliterrassid võivad olla avatud kuni kella 21 ning ühes laudkonnas võib viibida kuni kümme inimest. Söögikohad peavad järgima täituvuse nõudeid.

3. maist avatakse taas ka muuseumid ja näitused ning taas võib pidada avalikke jumalateenistusi kirikutes järgides kaks pluss kaks ning 25 protsendilise täituvuse nõuet.

Piiranguid sportimisele leevendatakse kahes etapis: alates 26. aprillist võib õues sportida ning huvitegevusi läbi viia kuni kümneliikmelises rühmas. Siseruumides võib alates 3. maist treenida, järgides kaks pluss kaks reeglid. Rühmatreeningud lubatud ei ole.

Peaminister Kaja Kallase sõnul jäävad avalike üritustele siseruumides piirangud kehtima. Teatrid, kontserdid, kinod, spaad ja saunad jäävad suletuks.

Riigihalduse minister Jaak Aab.
Riigihalduse minister Jaak Aab. Foto: Tairo Lutter/Postimees/Scanpixs Baltics

Riigihaldusminister Jaak Aab lubas teisipäeval valitsuse pressibriifil, et valitsus hoiab keeldude ja piirangute arutelu avatuna ning uusi otsuseid võib tulla igal nädalal. 

«Põhiline loogika oli välitegevused, mis avanevad kõige varem. Ja koole ei taha keegi vägisi kinni hoida, kuid võtsime siiski selle ühe nädala,» ütles Aab. Ta pidas silmas, et koolivaheaeg lõpeb 25. aprillil, kuid osad lapsed saavad taas kooliesse minna nädala võrra hiljem. 

«Kui praegu on otsus 1.-4. klassi osas, siis kindlasti tuleme juba järgmisel nädalal ka järgmiste haridusasetmete juures. Soov on, et lapsed ikka enne suve kooli saaksid,» ütles Aab.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles