Jurist andis vastulöögi: politsei asus uurima vallavanema kandidaadi tegevust (3)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Valga vallavolikogu revisjonikomisjoni liige ja plaanitava uue koalitsiooni vallavanema kandidaat Monika Rogenbaum lausus, et ta ei ole avaldanud revisjoni käigus talle teatavaks saanud delikaatseid isikuandmeid Anastasya Kikkase ega tema perekonnaliikmete kohta.
Valga vallavolikogu revisjonikomisjoni liige ja plaanitava uue koalitsiooni vallavanema kandidaat Monika Rogenbaum lausus, et ta ei ole avaldanud revisjoni käigus talle teatavaks saanud delikaatseid isikuandmeid Anastasya Kikkase ega tema perekonnaliikmete kohta. Foto: Arvo Meeks

Prokuratuur alustas hiljuti kriminaalmenetlust, kuna Valga vallavolikogu revisjonikomisjon leidis, et valla jurist Anastasya Kikkas esitas huvihariduse toetuse saamiseks oma laste elukoha kohta vallale valeandmed. Nüüd aga alustas politsei väärteomenetlust revisjonikomisjoni liikme Monika Rogenbaumi suhtes, kuna Kikkase sõnul on ebaseaduslikult avaldatud tema laste isikuandmeid.

Vallavalitsuse revisjonikomisjoni andmetel taotles valla jurist Anastasya Kikkas maalt linna sõitvatele lastele mõeldud huvihariduse toetust, mis on kvartalis 150 eurot. Komisjoni väitel aidanud teda asevallavanemast abikaasa Mati Kikkas, kes edastanud toetusetaotlused. Pere elab küll Valga linnas, aga Valga lähedal Jaanikese külas on neil krunt, kuhu nad Anastasya Kikkase sõnul ka maja kavatsevad ehitada. Komisjoni kuriteoteate peale alustas prokuratuur 1. aprillil kriminaalmenetlust.

Lastele on tehtud kahju?

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles