Valga võimupöörde kavandajad avalikustasid vallavalitsuse liikmed (1)

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Foto: Erakogu

Valgas loodab 26. aprillil ametisse asuda uus vallavalitsus. Selle moodustamisel lähtuti selle liikmete asjatundlikkusest ja varasemast omavalitsustöö kogemusest, et pakkuda nii vallaelanikele, allasutustele kui ametnikkonnale keerulisel ajal vajalikku tuge, teatas uueks vallavanemaks pürgiv Monika Rogenbaum.

Viieliikmelise vallavalitsuse etteotsa asub plaani kohaselt Valga vallavolikogu liige Monika Rogenbaum, kes on varasemalt neliteist aastat töötanud Taheva vallavanemana.

«Pean väga oluliseks, et uuel vallavalitsusel on vajalikud kogemused, haridus ja tahe Valga vallaelu edendamiseks. Kõik selle liikmed tunnevad hästi omavalitsussüsteemi ja suudavad esile kutsuda vajalikke positiivseid muutusi,» ütles Rogenbaum.

Asevallavanemana naaseb plaani kohaselt pisut rohkem kui aastase pausi järel ametisse Enno Kase, kelle juhtida jääb ehituse, planeerimise, valla arengu, teede ja tänavate, hoolduse ja haljastusega seotud valdkond.

«Suuremate tööde ja tegevuste hooaeg vallas on peagi algamas, tähelepanu vajavad teed ja tänavad, haljasalad ja ehitusobjektid. Käimasolevate plaanide kõrvalt tuleb lähikuudel kindlasti algust teha Lõuna tänava ja Tambre tee rekonstrueerimise projektide ja Valga Põhikooli ujula põhjaliku remondiga,» sõnas Enno Kase.

Sotsiaal-, haridus- ja kultuuri valdkonda asuks teise asevallavanemana juhtima Meeli Tuubel, kes on varasemalt kümme aastat juhtinud Valga linna sotsiaalosakonda. Tal on magistrikraad Tartu Ülikoolist nii sotsiaaltöö ja sotsiaalpoliitika kui õigusteaduste erialadel.

«Peame taastama inimeste usu ausasse valitsemisse ning viivitamatult tegelema viimase aasta jooksul esile kerkinud probleemidega. Esmajoones tuleb tagada Priimetsa koolipere töörahu ning alustada kauaoodatud uue võimla ehitusega. Samuti vajavad tähelepanu koroonapandeemia põhjustatud toimetulekuraskused perekondades, olgu need siis majanduslikud või laste haridusega seotud,» tõdes Meeli Tuubel.

Neljanda vallavalitsuse liikme ülesandeid asuks täitma suhtekorraldaja Põim Kama, kes haldusreformi järgselt töötas Valga vallavalitsuse kommunikatsioonijuhina ja oli tegev ka mitme olulise arendusprojekti juures. Tema südameasi on elukeskkonnaga seotud küsimused.

«Nii Valga linn kui maapiirkonnad peavad meie inimestele ennekõike olema meeldiv paik elamiseks. Selleks tuleb korrastada valla avalik ruum ja teed-tänavad, hoogu tuleb anda kolemajade lammutamisele ning rajada uusi võimalusi aktiivseks vaba aja veetmiseks,» rääkis Põim Kama.

Viiendaks vallavalitsuse liikmeks nimetatakse plaani järgi tööinspektsiooni nõustamisjurist Kalev Laul, kes on varasemalt töötanud vastutavatel ametikohtadel nii Valgas kui Tõrvas ning olnud Otepää vallavanem. Tänu kohaliku omavalitsuse juhtide arenguprogrammi läbimisele tunneb Laul kaasaegseid lähenemisi omavalitsuse töö korraldamisele.

«Oluline on tagada nii õpilaste, õpetajate kui lapsevanemate toimetulek stressirohke distantsõppe ajal ning ka piirangute leevenedes, seetõttu on haridusvaldkond kindlasti üks oluline prioriteet,» ütles Kalev Laul.

26. aprilli Valga vallavolikogu erakorralisel istungil peaks aset leidma ametis oleva Ester Karuse juhitud vähemusvalitsuse umbusaldushääletus, millele on volikogu 27st liikmest toetust avaldanud neliteist saadikut. Samal istungil soovitakse nimetatda ametisse uus vallavalitsus ning volikogu esimees, kelleks peaks saama Lauri Drubinš.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles