Muuseum algatas fotojahi sõjaajaloo jälgedes

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti sõjamuuseum kuulutas veteranipäeval välja fotojahi «Sõja jälgedes», kutsudes üles pildistama Eesti pinnal läbi aegade peetud sõdadega seotud pärandit ning kõikvõimalikke sõjalise otstarbega ajaloolisi rajatisi.

Konkursile on oodatud fotod Vabadussõja mälestussammastest ja muudest monumentidest, kindlustustest, kaevikutest, metsavennapunkritest, lahingupaikadest, kõikvõimalikest sõjalist otstarvet omanud hoonetest ja muudest rajatistest – loetelu pole lõplik. Fotojaht kestab 31. maini.

Suur osa Eesti maastike militaarpärandist ei ole kvaliteetselt jäädvustatud. Ka seda lünka soovib sõjamuuseum fotojahi abil täita. «Pole ka välistatud, et kellegi kaamerasilm avastab mõne seni laiemale avalikkusele täiesti tundmatu sõjaajaloo objekti,» ütles sõjamuuseumi direktor Hellar Lill. «Ootame põnevusega.»

Fotode hindamiseks toimub juuni alguses rahvahääletus sõjamuuseumi Facebooki lehel. Oma sõna ütleb ka fotograafia ja kaitsevaldkonna ekspertidest koosnev žürii. Oma lemmikule panevad eriauhinnad välja sõjamuuseum, Naiskodukaitse, Kaitseliit, kaitsevägi, kaitseväe värbamiskeskus ja riigi kaitseinvesteeringute keskus.

Auhindade seas on ka eraldi noortekategooria, et tunnustada laste ja noorte ajaloohuviga kombineeritud fotograafiaharrastust. Fotojahilt laekunud parematest piltidest on plaanis koostada sõjamuuseumi 2022. aasta kalender.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles