Valga linna vanim puithoone saab korda

Tiit Loim
, reporter
Copy
Valga vald sai rahastuse, et taastada kesklinnas asuv hoone aadressil Kesk 19. Valga vallavanema Ester Karuse sõnul on vallavalitsuse eesmärk taastada ajaloolises vanalinnas elu.
Valga vald sai rahastuse, et taastada kesklinnas asuv hoone aadressil Kesk 19. Valga vallavanema Ester Karuse sõnul on vallavalitsuse eesmärk taastada ajaloolises vanalinnas elu. Foto: Valga vallavalitsus

Valga vald sai toetuse kesklinnas Kesk 19 asuva puithoone taastamiseks. Ideaaljuhul saab majas teenuseid pakkuda järgmise aasta suvel. Muusikakooli hoone jäi paraku toetusest ilma.

Taotluse vana hoone korrastamise rahastamiseks tegi vald mullu novembris. Positiivne rahastusotsus saabus reedel, 23. aprillil. Toetus saabub Euroopa Majanduspiirkonna ja Norra finantsmehhanismidest rahastatava programmi «Kohalik areng ja vaesuse vähendamine» meetmest «Muinsuskaitsealad ajaloolistes linnakeskustes». Projekti kogumaksumus on 448 762 eurot, millest Valga vallavalitsuse omaosalus on ligi 90 000 eurot.

Projekti tulemusena saab korda Valga linna vanim puithoone aadressil Kesk 19. Kõnealune hoone oli olemas juba enne Jaani kiriku ehitamist 18. sajandi lõpus ja praegu praegu juba kindlalt väita, et see on vanim säilinud Valga puitehitis. Taastamine tagab maja säilimise ja annab hoonele tagasi selle endisaegse funktsiooni äriruumidena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles