Siseturvalisus saab lisaraha

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Siseminister Kristian Jaani erisaates "Minister risttules.
Siseminister Kristian Jaani erisaates "Minister risttules. Foto: Mihkel Maripuu

Eile kinnitatud riigi eelarvestrateegia näeb muu hulgas ette ka siseturvalisuse valdkonna palgafondi kasvu 2022. aastal 7 miljonit eurot.

«Nelja aasta vaates tuleks siseturvalisuse töötajate palk tõsta vähemalt 1,2 Eesti keskmise palgani,» ütles siseminister Kristian Jaani.

Minister lisas, et tähtis on ka mõista siseturvalisust tagavate inimeste töö iseloomu ja sellega töö korraldamisel arvestada. Jaani tõi näiteks päästetöötajate ja politseinike füüsilisele võimekusele seatud nõuded, mida vanuse kasvades on üha keerulisem täita.

«Eesliinil töötamine on tugevat kehalist pingutust nõudev, ohtlik ja raske töö, mis eeldab väga head vormi. Seetõttu kooskõlastas siseministeerium teiste ministeeriumitega eelnõu, millega pikendatakse päästetöötajate pensioni oote toetust varasema kolme aasta asemel viie aastani ning jätkatakse vanaduspensioni suurenduse maksmist pärast 2023. aastat,» rõhutas Kristian Jaani.

Muudatus võimaldab pensionile jäänud päästeteenistujal paremini oma tervise eest hoolitseda, mis võib olla tervistkahjustava töö tõttu kehvem kui teistelt kutsealadelt pensionile jäänutel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles