Käärikule antakse poolteist miljonit eurot

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Staadion. Foto on illustreeriv.
Staadion. Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valitsuse kinnitatud riigi eelarvestrateegia aastateks 2022–2025 toob lisaraha kultuuriministeeriumi eelarvest palka saavatele kultuuritöötajate ja treeneritele. Tõusevad ka haridustöötajate palgad.

Näiteks õpetajate miinimumpalk tõuseb 1354 euroni, nende prognoositav keskmine palk on tuleval aastal 1586 eurot. Õpetajate palkadeks kokku on 2022. aastal kavandatud ligikaudu 400 miljonit eurot.

Riigilt palka saavate kultuuritöötajate ja kõrgema kategooria treenerite palgafondi lisandub 2 miljonit eurot. Riikliku kokkuleppe alusel on kultuuritöötaja brutotöötasu kehtiv riiklik alammäär seni vähemalt 1300 eurot kuus. Lisanduva palgafondi täpse jaotuse ja põhimõtted töötab välja kultuuriministeerium ning palgakokkulepe sõlmitakse teenistujate ametiliitude keskorganisatsiooni TALOga.

Raha jagub ka mitmele olulisele objektile. Muu hulgas saab Otepää vallas asuv Kääriku spordikeskus ehituse lõpule viimiseks lisaks 1,56 miljonit eurot. Tänapäeva nõuetele vastavas spordilaagrite läbiviimise keskuses saab tegeleda nii tulemus- kui ka harrastusspordiga. Kääriku suurinvesteeringu toel on muu hulgas laiendatud ja rajatud uusi majutusvõimalusi, aga ka pallimängude hall, kunstmuruga jalgpalliväljak, uued ujumis- ja puhkealad ning palju muud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles