Valgamaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Kohatasude ajutine kaotamine rõõmustab kindlasti ka lasteaias Buratino käivate laste vanemaid.
Kohatasude ajutine kaotamine rõõmustab kindlasti ka lasteaias Buratino käivate laste vanemaid. Foto: Arvo Meeks

Selgusid Valga uute vallajuhtide töötasud

Valga vallavolikogu kinnitas uute vallajuhtide palgad. Need jäid varasemaga võrreldes samaks.

Valga vallavanema töötasuks jääb 3000 eurot kuus ning isikliku sõiduauto kasutamise eest ametiülesannete täitmisel sõidupäeviku alusel makstava hüvitise suurus kuni 335 eurot kuus. Asevallavanema töötasu suurus on 2600 eurot kuus ning isikliku sõiduauto kasutamise eest on hüvitis samuti kuni 335 eurot kuus.

Vallavalitsuse liikme töötasu on 300 eurot kuus.

Otsust rakendatakse tagasiulatuvalt alates 26. aprillist.

Eraldi määrusega sai paika ka volikogu esimehe igakuine hüvitis 1500 eurot, mis on samuti sama nagu varem.

Eelmisel nädalal valiti Valga vallavanemaks Monika Rogenbaum, asevallavanemateks Enno Kase ja Meeli Tuubel ning vallavalitsuse liikmeteks Põim Kama ja Kalev Laul. Volikogu esimeheks sai Lauri Drubinš. TIIT LOIM

Valga valla lasteaedades kaob kohatasu augusti lõpuni

Valga valla lasteaedades ja huvikoolides käivate laste vanemad vabastatakse Valga vallavolikogu otsusega õppetasu maksmisest tagasiulatuvalt 1. märtsist kuni 31. augustini. Otsus puudutab kõiki vanemaid olenemata sellest, kas laps käib sel perioodil lasteaias või mitte.

Maksmisest vabastamine kaetakse riigi eraldatud toetusega tulubaasi stabiliseerimiseks, Valga vallale on seda eraldatud 164 652 eurot.

«Kui COVID-19 pandeemia mõju peaks kestma kauem, saab vallavalitsus pöörduda kohatasude vabastuse asjus taas volikogu poole ja paluda vabastamise perioodi pikendamist,» ütles vallavanem Monika Rogenbaum. Ta lisas, et septembrist on vallavalitsusel kavas ka lasteaedades hakata pakkuma tasuta hommikusööki.

Lastevanemate märtsi eest makstud koha- ja õppetasusid käsitletakse ettemaksuna ja märtsi eest esitatud arvete alusel tehakse tulevikus tasaarveldus.

Endiselt on Eestis jõus tungiv soovitus mitte viia lapsi hädavajaduseta lasteaeda ega lastehoidu. Valga vallavalitsus on läbi viinud küsitluse vanemate seas, mille tulemusena on selgunud, et piirangute perioodil ei kasuta esialgsetel andmetel lasteaiakohta 46 protsenti lastest. LEPM

Tõrvas vahetub perearst

Seni Tõrvas patsiente vastu võtnud perearst Merike Ausmees lõpetab terviseameti teatel nimistuga töö 31. mail.

Juunist saab nimistu uueks arstiks doktor Merle Kallas, kes hakkab patsiente vastu võtma Tõrva linnas aadressil Kevade 4. Maja on tuntud eelkõige kohviku Läti Saatkond asukohana. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles