Mulgi märgi kandjate read said täiendust

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Puide talu maasikapõld
Puide talu maasikapõld Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

MTÜ Mulgimaa Arenduskoda juhatus andis välja järjekordsed Mulgi märgid kohalikele ettevõtjatele. Seekord pälvisid märgi Tõrva vallas tegutsevad ja Eesti suurimate maasikakasvatajate sekka kuuluvad Puide Talu OÜ ja Frago OÜ.

Maasikate kasvupind on neil kahe peale kokku üle 50 hektari ning põllud asuvad Puide külas Valgamaal. Tegemist on maasikakasvatajatega, kes väärtustavad kodumaises puhtas looduses kasvatatud marju ning hindavad Mulgimaa kultuuri ja traditsioone.

Koos on kahel nimetatud ettevõttel registreeritud kaubamärk Mulgi Mari ning peagi hakkavad nende maasikapakendid kandma ka märki Mulgi Värk.

Mulgi märgi on Mulgimaa arenduskoda loonud, et tähistada Mulgimaal pakutavaid tooteid, teenuseid ja elamusi ning aidata märgi abil valida ja ära tunda kvaliteetset Mulgi kaupa.

Märk aitab tõsta piirkonna mainet ja tuntust, teadvustab selle kandjate ühist identiteeti ning loob ettevõtjatele võimaluse üheskoos kodukandile ja siin valminud toodetele ning pakutavatele teenustele tähelepanu tõmmata.

Esimesed Mulgi märgid anti välja 2019. aasta alguses, kokku on neid välja antud 21. Varem on Mulgi märgi saanud näiteks Chaga OÜ, Pajumäe talu, Popsi Köök, Mulgi pruulikoda, Lõõtsavägilased, Mulke Crisps, Mulgi kõrts ja teised. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles