Leevaku koolimaja asemele kerkib uus raamatukogu

Mati Määrits
, reporter
Copy
Leevaku külaseltsi eestvedajad Kairi Kasearu (vasakul), Kristi Keldo ja vallavanem Enel Liin Leevaku vana koolimaja õuel, kus peagi võib minna lammutustöödeks.
Leevaku külaseltsi eestvedajad Kairi Kasearu (vasakul), Kristi Keldo ja vallavanem Enel Liin Leevaku vana koolimaja õuel, kus peagi võib minna lammutustöödeks. Foto: Mati Määrits

Kui kõik läheb plaanide kohaselt, kerkib Põlvamaal Leevakul vana koolimaja asemele järgmise aasta lõpuks uus raamatukogu, mida saab kasutada ka kohalik külaselts.

Leevaku haruraamatukogu laenutaja Karmen Pedoski teadmisel lõpetas kool tegevuse 2001. aastal. «Maja on ehk 45 aastat vana. Mingi aeg tegutses majas veel postipunkt. Raamatukogu kolis siia 25 aastat tagasi ja samast ajast töötan ka mina siin,» rääkis ta.

Kuigi hoones on pinda üksjagu palju, pole rahvarohkemate kohtumisõhtute ja pidude tarbeks ühtegi suuremat ruumi. «Esinejad astuvad üles pika koridori peal, kuhu tuuakse pingid. Kohtumisõhtuteks ja teisteks üritusteks kasutame sööklat. Puupliiti kütta ei saa. Kui maja ootab ees lammutamine, polegi seda ilmselt mõtet parandada,» leidis perenaine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles