Salapärane omanik kavandab Haanja lähistele kontserdimaja

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Haanja lähistele plaanitav kontserdisaal on esialgu veel eskiisi tasemel ning edasiminekuks ootab omanik vallalt hoone projekteerimistingimusi.
Haanja lähistele plaanitav kontserdisaal on esialgu veel eskiisi tasemel ning edasiminekuks ootab omanik vallalt hoone projekteerimistingimusi. Foto: Externa Projekt OÜ

Oma isikut varju hoidev arendaja plaanib Rõuge valda Võru–Haanja tee naabrusse Kaloga külla rajada järve kaldale kontserdimaja, mille projekteerimistingimuste üle Rõuge vallavalitsus parajasti pead murrab, küsides arvamust ka vallarahvalt.

Toome artiklis ära ka Haanja looduspargi piiranguvööndisse rajatavale hoonele seatud kitsendused.

«Tegemist on mitmeotstarbelise kontserdihoonega, inspireerituna Naissaarel olevast Omari küünist,» selgitas projekti vedav Martin Murusalu projekteerimisfirmast Externa Projekt OÜ. «Sellest saab koht, kus korraldada pulmi, teatrietendusi ning kontserte. Omaniku soov on luua uus ja nüüdisaegne kontserdipaik Haanja kuppelmaastiku vahele.»

Kes on investeeringut kavandav omanik, jättis Murusalu aga enda teada. «Klient on eraisik ja tema ettevõte, kes soovivad jääda anonüümseks,» lausus ta.

Vaata artiklist pilte eskiisist, loe kirjeldust kasutatavate materjalide kohta ning seda, millised ettepanekud on laekunud projekteerimistingimuste avalikule väljapanekule.

Toome artiklis ära ka Haanja looduspargi piiranguvööndisse rajatavale hoonele seatud kitsendused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles