Kirjanduslinn soovitab lugeda Erkki Koorti "Kättemaksu Kirumpääl"

LEPM
Copy
Raamatu kirjutamise ajal käis Erkki Koort mitmel korral Kirumpää kantsi varemetes inspiratsioonijahil.
Raamatu kirjutamise ajal käis Erkki Koort mitmel korral Kirumpää kantsi varemetes inspiratsioonijahil. Foto: Arved Breidaks

Kirjanduslinn Tartu maikuu lugemissoovitus on Erkki Koorti teos "Kättemaks Kirumpääl" – raamatut soovitab jäätmeteta eluviisi eestkõneleja ja blogi "Suletud ring" autor Liisa Aavik.

„Olin lugedes pidevalt põnevil, et teada saada, mis järgmisena juhtub. See raamat on hea ajastutruu aken Eesti keskaega. Perioodile omase olustiku kirjeldus oli värvikas ja aitas kinnistada olemasolevaid teadmisi ajaloost, kommetest, inimestest, asjadest," põhjendas Aavik enda soovitust.

Ajaloolise seiklusjutu sündmustik toimub 1389. aastal. Vastseliina linnuse endine sõjasulane Markus plaanib rännata läbi Tartu piiskopkonna Tartusse, kuid kuuldes sõbra Tabbe surma kahtlastest asjaoludest, jääb pidama praeguse Võru linna juurde Kirumpääle. Julgeolekueksperdist ajaloohuvilist autorit Erkki Koorti inspireeris raamatut kirjutama esivanemate kodukandist Kirumpäält põldu tehes leitud vanad mündid ja sõrmus.

Kirjanduslinna soovitused on ajendatud Tartu kuulumisest UNESCO rahvusvaheliste kirjanduslinnade võrgustikku. Juunis jagab oma lugemiselamust psühholoog, majandusteadlane ja TÜ juhtimise professor Maaja Vadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles