Reola-Põlva tee muutus esmaspäeval läbimatuks (3)

Mati Määrits
, reporter
Copy
Tee. Pilt on illustreeriv.
Tee. Pilt on illustreeriv. Foto: Mati Määrits/Lõuna-Eesti Postimees

Reola-Põlva teel seiskus esmaspäeva pärastlõunal liiklus, liiklejad suunati ümbersõidule.

Tartust kell 16 Liivale suundunud bussis viibinud põlvamaalase Ulvi kirjeldusel oli edasisõit takistatatud kohe pärast Reola ristist ärakeeramist.

"Teetööde masin oli risti keset teed ning ligi astunud mees palus kõikide sõidukite juhtidel pöörata tagasi ja sõita Kambja kaudu ringi. Saime aru, et vihmade tõttu on tee muutunud läbimatuks, sest asfalt on maha kooritud. Buss sõitiski Kambja kaudu ringi ning jõudis Reola-Põlva teele tagasi alles pärast Vana-Kuustet. Üks bussis olnud naine, kes tahtis vahepeal maha minna, oli püsti hädas," kirjeldas ta.

Liivale jõudis buss vaid viis minutit hiljem kui graafikus ette nähtud, mis võimaldas sõitjatel ümber istuda Liiva-Põlva bussile.

Transpordiameti lõuna teehoiu osakonna juhataja Janar Taali selgitusel kaotas remondi käigus eemaldatud asfaltkattega teelõik tugevast vihmasajust ja suurest liikluskoormusest tulenevalt vajaliku kandevõime. Töövõtja eemaldas kandevõime kaotanud kihi ning seejärel oli võimalik lõik taas liiklusele avada. Tee avati esmaspäeva õhtul kella 19 ajal. 

"Võimaluse korral on alati mõistlik remonditavaid teelõike vältida, kuna ehitustegevus toimub poole tee kaupa ning liikluse reguleerimiseks kasutatakse valgusfoore," soovitas Taal.

Nimetatud teelõigu vältimiseks on mitmeid võimalusi: kas sõita Kambja kaudu, Tartu linna piirilt Aardlapalu ja Reola raudteejaama kaudu Vana-Kuustesse (teeb vaid kolmekilomeetrise ringi) või siis kasutada sootuks Tartu-Räpina maanteed.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles