Kohalik lambavill pürgib moetööstusesse

Sten Mahov
Copy
Rõivadisainer Marge Allik usub, et Eesti inimesed on trenditeadlikud. Paraku siiski peljatakse tema meelest teistest veidi erineda.
Rõivadisainer Marge Allik usub, et Eesti inimesed on trenditeadlikud. Paraku siiski peljatakse tema meelest teistest veidi erineda. Foto: Signe Milkov

Eestis ei toodeta palju rõivamaterjale peale lambavillast kedratud lõnga, mida moetööstus kasutada saab, leiab Otepääl rõivaste disainimisega tegelev Marge Allik. Oma esimeses personaalses kollektsioonis, millega juunis aset leidval kohalikku käsitööpärandit populariseerival moeetendusel OmaMood üles astutakse, ta selle kasutamist propageeribki.

Kuidas algas teie tee disainerina ning kaua olete alaga tegelenud?

Minu tee disainerina on olnud veel suhteliselt lühike: 2017. aastal astusin Pallasesse (kõrgem kunstikool Tartus – S. M.) tekstiili osakonda, et saada disainimisest rohkem teada. Pabernukkudele sai riideid ja mitmesuguseid moode valmistatud juba lapsepõlves – oli põhiline vaba aja tegevus. Käesolev kollektsioon «EHME» on alles teine, millega lavale lähen, esimene oli ühiskollektsioon «KARgE», see oli tehtud koos kahe kursuseõe Liisi Tamme ja Anett Niinega. Selle aasta kollektsiooniga olen juba täiesti üksi laval. Me kõik oleme igapäevaelus omamoodi loojad ja disainerid, aga kool on koht, kust tulevad alusteadmised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles