Võhandu maratoni uueks kuupäevaks on 12. juuni

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Aerutajad valmistumas Võhandu maratoniks.
Aerutajad valmistumas Võhandu maratoniks. Foto: Tomi Saluveer

Kuna valitsus ei andnud Võhandu maratoni korraldamiseks eriluba 22. mail, määrasid korraldajad Lõuna-Eesti ühe suurema spordisündmuse toimumise uueks kuupäevaks 12. juuni.

Valitsus arutas 6. mail Võhandu maratoni toimumist, mis oli planeeritud 22. maile, kuid praegust epidemioloogilist olukorda arvestades otsustas valitsus ürituse korraldamise edasi lükata.

«Meil on väga kahju ja palume vabandust, et juba teist korda peame sel aastal maratoni kuupäeva muutma,» teatasid maratoni korraldajad.

Võhandu maratoni korraldaja Hillar Irves lükkas aprillis toimuma pidanud Võhandu maratoni 22. maile, kuid ka see kuupäev on tänaseks edasi lükatud. Lõuna-Eesti ühe suurema spordisündmuse korraldamiseks valitsuselt eriluba ei saadud.

Tavapäraselt ligi 1500 paadi ja 2500 võistlejaga maratoni puhul peab riik Irvese sõnul peaprobleemiks inimeste hajutatust. «Reaalselt on aga nii, et kohe kui käib stardipauk, on paatide rivi juba esimese 15 minutiga viie kilomeetri pikkune. Esimesed sõitjad on finišis kell kaks, samal ajal on lõpuots 75 kilomeetrit maas ja hakkab alles Paidrani jõudma,» lausus Irves.

Võhandu maraton on tänavu plaanis 16. korda. Tavaliselt leiab maraton aset aprilli kolmandal laupäeval. Võhandu maraton on maailma osavõtjaterohkeim aerutamismaraton. 24 tunni jooksul tuleb läbida 100 kilomeetrit ekstreemseid hetki pakkuval jõel. Distants kulgeb mööda Võhandu jõge Võru- ja Põlvamaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles