Toimetamine kooskõlas loodusega tõi Valga valla elanikule kõrge tunnustuse

LEPM
Copy
Kalev Raudsepale tõi tunnustuse eelkõige pärandniitude hooldamine.
Kalev Raudsepale tõi tunnustuse eelkõige pärandniitude hooldamine. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Looduskaitse hõbemärgi üks tänavusi laureaate on Valga valla elanik Kalev Raudsepp.

Kalev Raudsepp kasvatab oma sünnipaigas Valgamaal Tsirgumäe külas lihaveiseid ja edendab kogukonnaelu. Poollooduslike koosluste hooldamisega on ta tegelenud juba üle 20 aasta ja kasvanud selle ajaga üheks suurimaks pärandniitude hooldajaks Eestis, suunates nii eeskuju kui otsese organiseerimisega inimesi pärandniite hooldama. Tunnustus tuligi Raudsepale just pikaajalise pärandniitude hooldamise eest.

Looduskaitse kõrgeima tunnustuse, Eerik Kumari nimelise preemia koos looduskaitse kuldmärgiga pälvis sel aastal tunnustatud looduskaitsja ja EMÜ keskkonnakaitse ja maastikukorralduse professor Kalev Sepp.

Eesti looduskaitse hõbemärgi teised laureaadid

Sirje Aher, kes on tegutsenud pikaajalise koolitajana keskkonnahariduse ja säästvat arengut toetava hariduse valdkonnas.

Horst Freitag, ettevõtja, kes alates 90ndatest aastastest tegelenud aktiivselt Eesti kultuuri ja eriti Lahemaa Rahvuspargi tutvustamisega.

Rein Järvekülg, ihtüoloog ja hüdrobioloog, kel oli oluline roll Natura 2000 alade võrgustiku kujundamisel Eesti sisevetes ja rannikumeres.

Mart Külvik, EMÜ elurikkuse ja keskkonnaplaneerimise professor, kes on lisaks teadustööle aktiivne rahvusvahelises looduskaitse koostöös, samuti Eesti-Soome looduskaitse koostöörühma asutaja, aktiivne Setomaa looduse tutvustaja ja kultuuri eestvedaja.

Vladimir Mirotvortsev on teinud enam kui 40 aastat koostööd Eesti Looduskaitse Seltsiga ja juhtinud Eesti Looduskaitse Seltsi Sillamäe osakonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles