Peagi saab taas söögikohas einestada ja teatris käia

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Peagi saab lisaks välikohvikutele einestada ka siseruumides.
Peagi saab lisaks välikohvikutele einestada ka siseruumides. Foto: Raul Mee

Valitsus võttis vastu põhimõttelised otsused järjekordsete koroonapiirangu leevenduste kohta.

17. maist lubatakse kontaktõppele kõik üldhariduskoolide, kutsekoolide ja kõrgkoolide õpilased, kes seni viibinud distantsõppel.

Samast kuupäevast tohib õues kuni 25-inimeselises rühmas tegeleda treenimise, sportimise, noorsootöö, huvitegevuse ja täiendõppega. Lubatud on ka spordi- ja liikumisüritused kuni 25-inimeselises rühmas ja üritus peab lõppema hiljemalt kell 22. Osavõtjate piirarv on 250 inimest. Tippspordivõistlused on lubatud, kui üritustest võtab osa õues 250 inimest ja sisetingimustes 100 inimest. Pealtvaatajaid lubatud pole.

17. maist on välitingimustes lubatud viibida avalikel üritustel ja koosolekutel ning meelelahutuskohtades kuni 25-inimeselises rühmas. Osalejate piirav on 200 inimest.

Muuseumite ja näitusasutuste välialadel peab 17. maist arvestama ala 50-protsendilise täitumuse nõudega. Uksed tuleb sulgeda õhtul kell 22.

24. maist on lubatud viibida siseruumides muuseumites ja näitustel, samuti istekohaga üritustel nagu teatris, kinos, konverentsil, aga ka jumalateenistustel või muudel avalikel usutalitustel, kui ruumi täitumus ei ületa 50 protsenti. Osavõtjate piirarv on 200 inimest. Üritus peab lõppema hiljemalt kell 22.

Siseruumides liikumisel tuleb arvestada 2+2 reeglit, kanda maski ja kasutada desinfitseerimivahendeid.

24. maist tohib toitlustusasutuste siseruumides süüa-juua, arvestades 50-protsendilist ruumitäitumuse nõuet. Laudkonnas tohib olla kuni kuus inimest. Asutuste välialadel saab süüa-juua endiselt kuni 10-inimeselises rühmas ja täidetud tohib olla kuni 50 protsenti välialast. Nii siseruumid kui välialad tuleb klientidele sulgeda hiljemalt kell 22.

Kaubandus- ja teenindusettevõtetele jäävad kehtima senised tingimused. Piiranguid spaade, basseinide, saunade ja meelelahutuskohtade siseruumidele pikendatakse 30. maini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles