Ekstreemsõitude sari algas vägeva avapauguga

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Suur ummik tekkis finišimäel esimesel ringil.
Suur ummik tekkis finišimäel esimesel ringil. Foto: Helen Urbanik

Eesti esimene hard enduro ehk ekstreemsete mootorrattasõitude sari HardEST sai avapaugu pühapäeval Ida-Virumaal Aidu veespordikeskuses peetud võistlusega.

Rada kulges kiviklibustel järskudel mäeseljandikel üles-alla. Kümnekilomeetrisel ringil jõuti ka metsa vahele, läbiti kiirevoolulises koolmekohas jõgi, sõideti üle ujuvparve, palkidest ja muudest takistustest rääkimata.

Registreerunud oli 123 sõitjat, stardijoonele asus 66. Võistlus peeti kolmes klassis: kõige kogenumad läksid rajale Gold klassis, nende järel startisid Silver klassi sõitjad ja viimaks Bronze klass koos korraldajaklassi Trialiga.

Mida ring edasi, seda osavamaks sõitjad muutusid ning ka ringiajad paranesid märgatavalt. Gold klassi võitja Tiit Tombi esimese ja viimase, kõige kiirema ringiaja vahe oli 20 minutit. Teise koha võttis Tajo Andressoo Sõmerpalu motoklubist ja kolmas oli Mikk Tigasing. Silver klassi võitja Jürgen Jegorov oli üldarvestuses koguni kuues, selle klassi teine oli Miko Põder ja kolmas Indrek Parksepp.

Bronze klassi võitja Siim Raud oli üldarvestuses 19. ja kogu võistluse teine sõitja, kes piirdus nelja ringiga. Selle klassi teiseks tuli Karl Kuldkepp ja kolmandaks Eestis elav hispaanlane Edward Rafter.

Klubide arvestuses oli parim Sõmerpalu motoklubi esindus.

Sarjas toimub sel aastal veel kaks osavõistlust: 31. juulil ja 1. augustil Jõgevamaal Reastveres ning 25. septembril Võrumaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles