Noored krossimehed jõudsid poodiumile

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
65cc poodiumile oli asja kahel Eesti noormehel. Enriko Peilman oli teine, Lucas Leok kolmas.
65cc poodiumile oli asja kahel Eesti noormehel. Enriko Peilman oli teine, Lucas Leok kolmas. Foto: Aigar Leok

Ukrainas Koveli krossirajal sõideti selle aasta Euroopa meistrivõistluste kirderegiooni avaetapp, millest võttis teiste seas osa 12 noort Eesti krossisõitjat. Tagasi tuldi kolme auhinnalise kohaga: poodiumile sõitsid end nii Võrumaa noormehed Sebastian Leok ja Lucas Leok kui ka Enriko Peilman Järvamaalt.

Eestlaste ilusad esitused algasid juba 85cc kvalifikatsioonis, kus Gregor Kuusk ja Sebastian Leok lõpetasid vastavalt kolmandal ja neljandal kohal. Travis Leok oli selles sõidus kümnes, sarnaselt Leokitele Sõmerpalu motoklubi esindav Kaspar Uibu kolme­teistkümnes.

Finaalsõidud läksid viperusteta

Finaalsõidud kulgesid meie sõitjatel suuremate viperusteta. Esimese sõidu võitis lätlane Janis Martins Reisulis venelase Semen Rybakovi ja Sebastian Leoki ees, Kuusk jäi kaasmaalasest maha paar sekundit ja oli neljas. Travis Leok ületas lõpujoone 7., Uibu 16. kohal.

Teises sõidus oli esikolmik sama, Kuusk aga sõitis end nüüd kuuendale, Travis Leok kaheksandale ja Uibu 13. kohale.

Kahe sõidu tulemusena oli seega esikolmik järgmine: Reisulis (50 punkti), Rybakov (44 p) ja Sebastian Leok (40 p). Kuusk (33 p) oli neljas, Travis Leok (27 p) kaheksas ja Uibu (13 p) 14. kohal.

65cc vabatreeningul näitas Lucas Leok kiireimat ringiaega, kuid kvalifikatsioonisõidus sõitsid end meie omadest esikolmikusse Enriko Peilman ja Aston Allas. Lucas Leok ületas lõpujoone sedapuhku viiendana.

Iga regiooni kümme parimat sõitjat saavad finaalvõistlusele, kus selguvad selle aasta Euroopa meistrid.

Esimese finaalsõidu võitis valgevenelane Aliaksandr Frydlender, kellele Lucas Leok kaotas pea kolme sekundiga, Peilman jäi kaasmaalasest omakorda sama kaugele. Aston Allas oli seekord viies, Võrumaa noormees Enri Lustus üheksas.

Teise sõidu võitis aga avasõidu neljas, poolakas Michal Psiuk ja seda 4,3-sekundilise eduga Peilmani ees. Kolmas oli seekord lätlane Toms Dankerts (KTM), kes oli esimeses sõidus kuues. Leok ja Allas olid vastavalt neljas ja viies, Lustus kaheksas.

Kokku viis etappi

Kahe sõidu kokkuvõttes võitis etapi Psiuk (43 p) Peilmani (42 p) ja Leoki (40 p) ees, Allasele (32 p) kuulus kuues ja Lustusele (25 p) kaheksas koht.

Kokku on kirderegioonis kavas sõita viis etappi. Sarnaselt eelmistele aastatele pääsevad ka tänavu iga regiooni kümme parimat sõitjat edasi finaalvõistlusele, kus selguvad selle aasta Euroopa meistrid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles